FOTO: Održana 7. regata tradicijskih plovila ‘Nino Gasparinic’ @ Lovran

regata_tradicijskih_barki_nino_gasparinic_lovran_2016 (25)_01

Tako je nagrada za izvornost pripala kvarnerskom gucu MD 551 tj. Robertu i Josipu Mohoviću, prijelazni pehar koji se od ove godine dodjeljuje posadi najbržeg lovranskog guca osvojio je ‘Don Ćićo’, dok je sedmogodišnji Frane Šijan nagrađen kao najmlađi sudionik regate. Nekoliko fotografija s regate pogledajte na ovom linku

regata_tradicijskih_barki_nino_gasparinic_lovran_2016 (24)_01

Lovran – Sedma regata tradicijskih plovila ‘Nino Gasparinic’ održana je jučer u akvatoriju ispred lovranskog porta. Ove godine na regatu se odazvalo 12 tradicijskih barki sa svojim posadama, iz Lovrana, Mošćeničke Drage, Malog Lošinja, Pule i Cresa, a ljubitelji tradicionalne brodogradnje imali su priliku vidjeti rovinjsku batanu, kvarnerskog i lovranskog guca te pasaru.

U klasi ‘rovinjska batana’ najbrža je bila barka ‘Pepo i unuci’ kormilara Franje Gržina, dok je drugo mjesto osvojio Ranko Mrđen. Ivan Jerman u pasari ‘Ani’ bio je najbrži u svojoj klasi dok je barka ‘Pepi’ s Ivanom Kestenom stigla druga na cilj. Robert Mohović i Josip Mohović bili su najbrži u kvarnerskom gucu, Mirko Dujmović i Gianfranco Sitornjak osvojili su drugo mjesto s barkom ‘Kade si’ dok je treće mjesto pripalo posadi barke ‘Frane – molly’ u sastavu Dino Mišćenić, Frane Šijan i Stanko Iskra.

regata_tradicijskih_barki_nino_gasparinic_lovran_2016 (46)_01

Ivica Grbac i Duje Dujmović u Lovranskom gucu ‘Don Ćićo’ osvojili su prvo mjesto, dok je posada barke ‘Lovorka’ u sastavu Antun Zekanović, Pjerina Zekanović, Đuro Zekanović i Jasna Zekanović osvojila drugo mjesto.

Regatu su obilježile četiri manje havarije, a najuspješniji su nagrađeni medaljama i vrijednim suvenirima. Tako je nagrada za izvornost pripala kvarnerskom gucu MD 551 tj. Robertu i Josipu Mohoviću, prijelazni pehar koji se od ove godine dodjeljuje posadi najbržeg lovranskog guca osvojio je ‘Don Ćićo’, dok je sedmogodišnji Frane Šijan nagrađen kao najmlađi sudionik regate.

Nekoliko fotografija s regate pogledajte na ovom linku

.

regata_tradicijskih_barki_nino_gasparinic_lovran_2016 (17)_01

N. Cvjetović / PodUčkun.net