FOTO: Održana 9. smotra mladega vina @ Veprinac

9_smotra_mladog_vina_veprinac_2013

Najbolji vinari nagrađeni su prigodnim nagradama i plaketama, a prije samog proglašenja održana je zakuska uz lovački kotlić.

Veprinac – Druženje ljubitelja božanskog nektara pod nazivom 9. Smotra mladega vina va Leprince održala se ove subote u prostorijama Etno zbirke u organizaciji udruge mladih i građana Leprinac.

Na ovogodišnjoj smotri moglo se je kušati 19 vina, a po prvi put osim publike bio je formiran i stručni žiri kojeg su činili članovi kastavske udruge Belica i Patricia Rumac. Prema njihovom mišljenju najbolje bijelo vino napravio je Rumac Adriano, dok Igor Puhar ima najbolje vino po mišljenju prisutne publike. Robert Tancabel osvojio je duplu krunu, obzirom da je njegovo crno vino oduševilo publiku i stručni žiri.

Najbolji vinari nagrađeni su prigodnim nagradama i plaketama, a prije samog proglašenja održana je zakuska uz lovački kotlić.
Također, osim natjecateljskog karaktera, smotra je imala i edukacijski karakter jer je održano i predavanje Patricije Rumac na temu – Gnojidba i zaštita vinograda. Prisutni posjetitelji mogli su kušati dvije vrste maslinovog ulja i upoznati se s planovima, ali i s radom novoosnovane udruge ‘Agro Opatija’.
[nggallery id=1100]
I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!