FOTO: Održana Antonjica na Zvonećoj

Organizatori udruga ”Jarbola“ i udruga ”Zvonejski kanturi“ su izuzetno zadovoljni odazivom posjetitelja i ugodnim druženjem na kojem se moglo uočiti jedinstveni spoj kulture i gastronomskog užitka. U velikoj fotogaleriji možete pogledati kako je protekla manifestacija.

Zvoneća – Ovog je vikenda, točno u nedjelju 17. lipnja, Antonjica na Zvonećoj započela svoj program otvaranjem izložbe fotografija Ivana Puža (Zvaneta Ivičinovega) u školi Zvoneća s početkom u 14 i 30 sati.

Posjetitelji su mogli razgledati veliki broj slika iz svakodnevnog života ljudi našega kraja. Kopači, mlekarice, kosci, zvonejske njivi samo su neki od motiva zbog kojih se isplatilo doći pogledati ovu izložbu, važnu za naš kraj i ljude koji u njemu žive.

U 15 i 30 sati ispred crkve Sv. Antona, u hladu stoljetnih stabala započela je degustacija autohtone sorte vina Jarbola te ostalih Zvonejskih vina uz gostovanje vinarskih grupa iz Goriških Brda. Kulturni program počeo je u 17 i 30 sati nastupom klape ”Zvonejski kanturi“ i njihovih gostiju, ženske klape ”Teranke“ iz Pule, muške klape ”Teran“ iz Trviža, ženske klape ”Kamelija“ iz Opatije, muške klape ”Tić“ iz Triblja, te muške klape ”Vinčace“ iz Novog Vinodolskog.

Organizatori udruga ”Jarbola“ i udruga ”Zvonejski kanturi“ su izuzetno zadovoljni odazivom posjetitelja i ugodnim druženjem na kojem se moglo uočiti jedinstveni spoj kulture i gastronomskog užitka.

[nggallery id=257]

Iva Grbac
Foto: Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!