FOTO: Održana druga regata barkajola Melkior Paragvaj @ Ičići

2_regata_barkajola_melkior_paragvaj_2016_icici_2_01

Pozivu organizatora odazvalo se 12 posada u kvarnerskom i lovranskom gucu, pasari, batani te joli, a cjelokupnu manifestaciju nadgledao je regatni odbor u sastavu Luciano Lippe i Silvano Rafaelli. Veliku fotogaleriju 2. regate barkajola Melkior Paragvaj pogledajte na ovom linku

Predavanje i okrugli stol

Predavanje i okrugli stol

Ičići – 2. Regata barkajola ”Melkior Paragvaj” održana je prošle subote na plovidbenoj ruti Ičići – Ika – Ičići. Pozivu organizatora odazvalo se 12 posada u kvarnerskom i lovranskom gucu, pasari, batani te joli, a cjelokupnu manifestaciju nadgledao je regatni odbor u sastavu Luciano Lippe i Silvano Rafaelli.

U klasi kvarnerskog guca, ciljnu ravninu prvi je presjekao guc ‘Kade si’ timunjera Mirka Dujmovića, drugo mjesto pripalo je posadi guca ‘A je to’, a treće ‘Frane & Molly’. U klasi Lovrnskog guca najbolja je bila posada okupljena u barci ‘Don Ćićo’ timunjera Ivice Grbca, dok je drugo mjesto osvojio Boris Abram.

2_regata_barkajola_melkior_paragvaj_2016_icici_01

Mauro Tessitori u pasari Pepi bio je najuspješniji u spomenutoj klasi, dok je drugo mjesto svojio Zvonko Piglić u barci Tina, dok je Robert Mohović s batanom ‘Pepo i unuci’ osvojio je prvo mjesto. Gosti iz Slovenije, zauzeli su prva mjesta u prekrasnim jolama, kojima je subotnja regata bila prvi dodir s morem, a medalje su osvojili Zdravko Podgornik i Bojan Vračko. Cjelodnevno druženje okončano je podjelom medalja i priznanja te prigodnim druženjem koje je dodatno oplemenila bogata eno i gastro ponuda te zabava s glazbom uživo.

Cjelokupna manifestacija započela je dan ranije predavanjem na temu maritimne baštine i kako ona predstavlja turistički proizvod, a predavanje su održali prof. dr. sc. Robert Mohović (Očuvanje i revitalizacija maritimne baštine – iskustva i izazovi), prof.dr.sc. Roberto Žigulić (O starim Lovranskim i Ikarskim pomorcima), doc.dr.sc. Jakov Karmelić (Maritimna baština kao turistički proizvod), prim.prof.dr. Marjan Skalicky (Nastanak pomorskog brodarskog društva Sidro 1940.), Željko Skomeršić (Maketarstvo i kolekconarstvo) dok je završni dio bio posvećen diskusiji na spomenute teme.

2_regata_barkajola_melkior_paragvaj_2016_icici_6_01

Sponzori manifestacije su Paragvaj tours, Aci Marina Opatija, Generali osiguranje, Grad Opatija, Mjesni odbor Ičići, Športsko ribolovni klub Ičići, TA Marea, Domicil, YC Croatia, Visintin vinarija, Lučica Ičići, Restaurant Aurora, Bogus, Klapa Ris, Kalina Rijeka, Orada trade, pekara Korina, Buretić, Casa Marsic i Bod Ugostiteljstvo, a ista se održala u organizaciji Turističke zajednice mjesta Ičići.

Veliku fotogaleriju 2. regate barkajola Melkior Paragvaj pogledajte na ovom linku

2_regata_barkajola_melkior_paragvaj_2016_icici_4_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!