FOTO: Održana Generalna skupština Međunarodne organizacije pomorskih sveučilišta @ Opatija

generalna_skupstina_medunarodne_organizacije_pomorskih_sveucilista_opatija_1

O napretku i trendovima u pomorstvu, ali i o problemima u struci razgovaralo je više od stotinu predstavnika najznačajnijih svjetskih pomorskih sveučilišta. Fotogaleriju sa zajedničkog druženja pogledajte na ovom linku

generalna_skupstina_medunarodne_organizacije_pomorskih_sveucilista_opatija_2

Opatija – Godišnja Generalna skupština Međunarodne organizacije pomorskih sveučilišta, koja okuplja 56 institucija iz cijelog svijeta, održala se nedavno u Opatiji. O napretku i trendovima u pomorstvu, ali i o problemima u struci razgovaralo je više od stotinu predstavnika najznačajnijih svjetskih pomorskih sveučilišta.

– Domaćin skupštine, dekan riječkog Pomorskog fakulteta Serđo Kos, rekao je da je danas najbitnija kvaliteta jer je konkurencija u pomorstvu izrazito jaka. “Uživamo respekt, naši diplomanti su komandanti i zapovjednici na najvećim kontejnerskim brodovima, LNG tankerima, pa sada i putničkim brodovima u čitavom svijetu. Moram spomenuti da je tržište nesmiljeno, konkurencija je strahovito jaka”, istaknuo je Serđo Kos u razgovoru za Radio Rijeku te napomenuo da je trenutno najteže naći kompanije koje će ukrcati kadete i asistente da odrade svoju jednogodišnju praksu na brodu.

Fotogaleriju sa zajedničkog druženja pogledajte na ovom linku

generalna_skupstina_medunarodne_organizacije_pomorskih_sveucilista_opatija

I. M. / Radio Rijeka / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!