FOTO: Održana klapska večer va Leprince

Pred ložun u Veprincu, održana je četvrta po redu “Večer klapa va Leprince“ u organizaciji Muške klape ”Mirakul“ i Kulturnog društva Leprinac, a bila je posvećena iznenada preminulom, maestru Ljubomiru Mulcu, višegodišnjem voditelju veprinačkog zbora i klape.

Veprinac – Vikend koji je pred nama obiluje manifestacijama u kojima će ‘glavna zvijezda večeri’ biti klapska pjesma. No, uvertiru u ova klapska događanja učinili su članovi klape Mirakul i Kulturnog društva Leprinac prošlog vikenda, pred Ložun, na četvrtom izdanju manifestacije ‘Večer klapa va Leprince’.

Iako udaljeni od centra Opatije i središnje manifestacije obilježavanja Dana grada, čini se da je ovo događanje u specifičnom ambijentu veprinačkog starog grada ove godine privuklo još veći broj ljubitelja klapske pjesme. Posjetitelji su mogli uživati u po dvije skladbe u izvedbi muških klapa Castrum Veneris iz Buja, Skalin iz Frlanije, Kanat iz Kostrene, Zvonejski kanturi iz Zvoneće te Bukaleta iz Pazina te ženskih klapa Sveta Jelena iz Dramalja, Roč iz Roča, Rožice iz Šapjana, Volosko iz Voloskog, dok su na samom kraju nastupili domaćini iz muške klape Mirakul.

– Ovogodišnja Večer bila je posvećena izneneda preminulom, maestru Ljubomiru Mulcu, višegodišnjem voditelju veprinačkog zbora i klape. Ujedno se zahvaljujemo svim sudionicima, generalnom medijskom pokrovitelju Pomorskom radiju Bakar te mještanima Veprinca na podršci i pomoći u organizaciji kao i svim posjetiteljima ove već tradicionalne večeri klapa u Leprincu, poručili su organizatori.

[nggallery id=308]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!