FOTO: Održana Letnja Ivanja & Petrova

ivanja_petrova…prošli vikend, u Matuljima održane su čak tri zanimljive manifestacije…
…veliku fotogaleriju s Jurdana i Rukavca pogledajte klikom na ovaj link

Jurdani, Rukavac – Prošlog tjedna održane su dvije tradicionalne manifestacije matuljskog kraja – Petrova i Letnja Ivanja.
Prošlog petka, mještani Jurdana proslavili su blagdan svoga sveca zaštitnika, svetog Ivana Krstitelja, na ”Letnjoj Ivanji”.
Manifestacija je započela molitvom kod križa, a nastavila se je s prigodnim programom u kojem su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića i Društva ”Naša djeca” iz Matulja, te klapa ”Zvonejski kanturi”. Za dobru zabavu bila je zaduženana Karin Kuljanić i grupa Kolaž.
Ovogodišnja rukavačka Petrova obilježavala se pet dana, do 22. do 27. lipnja, a bila je prožeta raznim kulturnim, sportskim i zabavnim programom. Osim na Kinkeloven tarace, razni događaji su se odvijali u Stanciji Kovačići, Zvončarskoj muzejskoj zbirci i na terenima Tenis kluba Rukavac.
Od sportskih ‘okršaja’ održan je Paintball turnir ”Petrova Open 2011.”, Tradicionalni badminton turnir parova ”Petrova doubles 2011.“, Gimkana, turnir u kartama, potezanje špaga te malonogometni turnir. U kulturnom djelu programa otvorene su dvije izložbe – ”Diši po naši“ – Udruge likovnih umjetnika amatera ”Braća Baštijan“ i ”Naš primorski kraj” – Likovne udruge Matulji, dok su na ”Večeri domaćeg kanta” nastupili slijedeći izvođači: Klapa Rožice -Šapjane; Klapa Zvonejski Kanturi; Klapa Volosko; KUD Učka Matulji i Folklorno Društvo Žejane.
Ove godine, umjesto Lady lune, za zabavu su bili zaduženi Kolaž, Brevis Band i Gemajzeri.
Veliku fotogaleriju s Jurdana i Rukavca pogledajte klikom na ovaj link

Liburnija.net: Petrova @ Rukavac

Liburnija.net: Petrova @ Rukavac


Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Nikola Turina Nick

error: Content is protected !!