FOTO: Održana manifestacija Obrt – put do uspjeha @ Permani

obrt_permani-1…svoje programe predstavilo je sedam obrtničkih srednjih škola iz Opatije i Rijeke…
…prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja održala se četvrtu godinu zaredom…

Permani – Sedam obrtničkih srednjih škola iz Opatije i Rijeke predstavili su svoje obrazovne programe na jučerašnjem sajmu ”Obrt – put do uspjeha”, a u Domu Permani pridružilo im se i desetak obrtnika koji su, putem radionica, prezentirali praktičan rad svojih djelatnosti – od obrade drva i keramike do autolimarskih radova.
Cilj manifestacije, koja se održala četvrti put, bio je učenicima završnih razreda osnovnih škola s liburnijskog područja približiti obrtnička zanimanja, kako bi ih se potaklo da upravo jedan od predstavljenih obrta odaberu kao svoj ”put do uspjeha”.
Svoje znanje i vještine pokazali su učenice opatijske Obrtničke škole.
– Evo, upravo radim manikuru i lakiranje noktiju. Inače se školujem za pedikerku. Nije teško, nauči se brzo, a jako mi se sviđa raditi ovaj posao. Voljela bih se time baviti, planiram završiti i četvrtu godinu školovanja za kozmetičarku, odraditi dvije godine radnog staža, položiti majstorski ispit i otvoriti svoj salon, kazala je učenica Obrtničke škole Vanesa Hođa.
Uz njihov, najviše intersa osnovnoškolaca privukao je štand Ugostiteljske škole, na kojoj su učenici i učenice pripremali flambirano voće.
– U školi nam je odlično i fenomenalno, preporučili bismo svima koje ovaj posao zanima da upišu našu školu. Posao jest težak i zahtjevan, ali je i vrlo lijep ako ga se nauči pravilo raditi, kazali su Katarina Grgić i Matej Curl.
Neki osmaši već su odlučili kojim će putem krenuti prema budućnosti – jedni će u pomorce, drugi u ekonomiste – no velik broj njih svoje buduće zanimanje odabralo je upravo na jučerašnjem sajmu.
– Nisam još u potpunosti siguran, ali zanima me automehaničarski posao. Volio bih se time baviti, čini mi se jako interesantno, poručio je Andrej Juretić.
Vlasnik restorana Stara pošta u Permanima, Miloš Dekleva, dodao je kako će se, u okviru ove manifestacije, do kraja tjedna po promotivnim cijenama u restoranima koji sudjeluju u projektu “Cesta domaće hrani” nuditi jela od sezonskih namirnica poput koprive i šparuga, a koje će pomoći spremiti i učenici Ugostiteljske škole.
Koliku pažnju publike, je privukla manifestacija, možete provjeriti klikom na ovaj link.
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
Manifestacija Obrt – put do uspjeha @ Permani
FOTO: ‘Obrt – put do uspjeha’ @ Permani
‘Obrt – put do uspjeha’ @ Permani
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!