FOTO: Održana manifestacija Taste & Music – Brojni posjetitelji uživali u delicijama i koncertu klape Iskon

Sljedeće što nas na Trsatskoj gradini očekuje je nastup istarske vile Elis Lovrić koja će u utorak, 29. kolovoza s početkom u 21 sat ispričati dramsko-glazbenu priču ispjevanu na labinskoj cakavici, a nekoliko fotografija s manifestacije Taste & Music pogledajte u nastavku teksta…

Rijeka – Manifestacija Taste & Music koja se održava u sklopu Ljeta na Gradini i ove je godine privukla velik broj posjetitelja koji su kušali okuse Kvarnera te uživali u klapskoj pjesmi.

Ova jedinstvena manifestacija se temelji na pripremi kvarnerskih jela koja su posluživali majstori kuhinje sedam restorana: konoba Nebuloza, Stancija Kovačići, bistro pizzeria Maslina, bistro restoran Kostrenka, restoran Hotela Continental, konoba Blato te restoran Kamov – Grand Hotela Bonavia. Umijeće pravljenja slastica prezentirali su Cacao Coffe&Sweets, a predstavili su se i vinarija Korak, Julius Meinl te Aura.

Posjetitelji su šetnjom kroz prekrasan ambijent Gradine degustirali ukusne zalogaje na nekoliko atraktivnih lokacija. Kako bi doživljaj bio potpun, u drugom dijelu večeri glazbeni pečat gastronomskim užicima dala je klapa Iskon, koja je izvedbom poznatih hitova zabavila publiku i osigurala da ovaj događaj doista bude simfonija okusa i zvuka.

Sljedeće što nas na Trsatskoj gradini očekuje je nastup istarske vile Elis Lovrić koja će u utorak, 29. kolovoza s početkom u 21 sat ispričati dramsko-glazbenu priču ispjevanu na labinskoj cakavici. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

Glumicu i kantautoricu Elis Lovrić često nazivaju i istarskom vilom, a stvara na materinjem jeziku, ali i engleskom, talijanskom, njemačkom, poljskom, i portugalskom, pretvarajući pritom svaku notu u emociju duše. Svestrana Elis stvara pravu čaroliju koristeći samo svoj glas i gitaru te publici prenosi jedinstvenu emociju pripadnosti i ljepotu izričaja na umjetnički oživljenoj cakavici.

Dvojezična knjiga koju je autorica izdala- ”Kanat od mora – O canto do mar” je prvi primjerak labinjonsko – portugalskog prijevoda na svijetu i sadrži pjesme, priče i poeziju iz istoimenog glazbeno-scenskog projekta. Posljednji album ”Merika”, autorski projekt Elis Lovrić, sadrži 11 pjesama otpjevanih na labinjonskoj cakavici i bonus track O canto do mar – prepjev pjesme Kanat od mora na portugalskom jeziku.

Umjetnica čiju glazbu nazivaju mostom koji spaja baštinu mora s baštinom srca, povesti će vas na nezaboravno glazbeno putovanje prožeto ljubavlju prema materinjem jeziku, kulturnoj baštini i glazbi. Božanski glas i ljubav prema cakavici susreću se u jednoj osobi- kantautorici i glumici Eis Lovrić koja će u sklopu Ljeta na Gradini, baš kao i u svojim pjesmama, glazbom i prekrasnim stihovima prenijeti intimnu emociju u jedinstvenom zvuku koji spaja tradiciju i suvremenost…

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!