FOTO: Održana maškarana radionica za male kreativce iz opatijske osnovne škole

maskarana radionica osnovna skola opatija produzeni boravak vedran ruzic (5)

Ovogodišnja maska inspirirana je slikovnicom ˝Mačak z Voloskega˝, a masku su osmislili u suradnji s mladim umjetnikom Vedranom Ružićem, autorom ilustracija u istoimenoj slikovnici. Fotogaleriju koju smo snimili na radionici pogledajte na ovom linku

maskarana radionica osnovna skola opatija produzeni boravak vedran ruzic (2)

Volosko – Učenici Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ i ove godine će sudjelovati na Dječjoj karnevalskoj povorci u Opatiji i Karnevalskoj povorci u Lovranu. Tim povodom jučer je u maloj školi u Voloskom održana maškarana radionica s učenicima i roditeljima

– Na radionici smo kaširali balone različitih veličina, oslikavali ih te spajali u obliku ptica. Ovogodišnja tema maškara slikovnica za djecu, izradili smo ptice koje su jedna od glavnih tema naše slikovnice.

Ovogodišnja maska inspirirana je slikovnicom ˝Mačak z Voloskega˝, a masku su osmislili u suradnji s mladim umjetnikom Vedranom Ružićem, autorom ilustracija u istoimenoj slikovnici.

maskarana radionica osnovna skola opatija produzeni boravak vedran ruzic (3)

– Vedran Ružić je oslikao i plakat kojega će grupa ponijeti na povorke na kojima sudjeluje. Cijelu ovogodišnju domaću priču ove grupe zaokružuje pjesma koja ih prati, a to je ˝Mačak z Voloskega˝ Duleta i Bonace. Na pjesmu smo uvježbali i koreografiju, a osmislili smo i kako oslikati lice. U Maškaranu grupu naše škole ove je godine uključeno 130 učenika koje prate učiteljice. Učenici, roditelji i učiteljice su se zaista potrudili te svi s neizvjesnošću (i leptirićima u trbuhu) čekamo povorke. učiteljica Nataša Milković, voditeljica grupe.

maskarana radionica osnovna skola opatija produzeni boravak vedran ruzic (4)

Inače, maškarana grupa Opatije nastala je 2001. Svake godine učenici iz Opatije i područnih škola Ičići i Veprinac predstavljaju školu na Dječjoj karnevalskoj povorci u Opatiji i Karnevalskoj povorci u Lovranu. Na taj način doprinose očuvanju tradicije maskiranja u našem kraju.

Za sam kraj voditeljica Nataša je poručila – ‘Ako nas vidite, nagradite nas pljeskom, znajte da nas to jako veseli’.

Fotogaleriju koju smo snimili na radionici pogledajte na ovom linku

maskarana radionica osnovna skola opatija produzeni boravak vedran ruzic (1)

Serena Calderara / PodUčkun.net

error: Content is protected !!