FOTO: Održana međunarodna stručna konferencija Instituta regija Europe @ Opatija

Ovogodišnja konferencija održana je na temu logistike i prometa s posebnim naglaskom na mogućnosti unapređenja distribucije dobara u regijama. Fotogaleriju s međunarodne stručne konferencije pogledajte na ovom linku

Opatija – Primorsko-goranska županija bila je domaćin međunarodne stručne konferencije Instituta regija Europe (IRE) koja se održala u Kulturnom centru Gervais.

Ovogodišnja konferencija održana je na temu logistike i prometa s posebnim naglaskom na mogućnosti unapređenja distribucije dobara u regijama.
Na konferenciji je sudjelovalo stotinjak sudionika predstavnika europskih institucija, nacionalnih i stranih ministarstava, međunarodnih udruženja i organizacija, zemalja, regija i gradova EU, međunarodnih financijskih institucija, tvrtki iz sektora prometa i logistike, a koji su se okupili kako bi razmijenili svoja znanja i iskustva te raspravljali o inovativnim trendovima i modernim logističkim rješenjima, izazovima u prekograničnom prometu u Europi te važnosti intermodalnih terminala.

Na press konferenciji povodom konferencije IRE, župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo što je IRE povjerio domaćinstvo ove konferencije Opatiji.

– To je logičan izbor jer je naš prostor mjesto gdje je Mediteran najdublje ušao u srce Europe. U strategiji razvoja županije postavili smo ciljeve razvoja kompletnog gospodarstva, održivog razvoja i kvalitete života svih naših građana, rekao je župan naglasivši važnost razvoja željeznice za razvoj ovog kraja.

Fotogaleriju s međunarodne stručne konferencije pogledajte na ovom linku

Održana međunarodna stručna konferencija Instituta regija Europe @ Opatija

I. M. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!