FOTO: Održana Mića zvončarska smotra @ Matulji

Frlanski, Brežanski, Brgujski, Mučićevi, Žejanski, Halubajski, Rukavački, Zvonejski, Zametski i Munski zvončari te mići Dondolaši i mali zvončari skupine Vlahov Breg- Korensko bili su glavne zvijezde jučerašnje smotre. Veliku fotogaleriju, s 95 fotografija, pogledajte u nastavku teksta.

Matulji – Mići zvončari, jučer su bili ‘glavne zvijezde’ cijelog pusnog svijeta, koji je pohrlio u Matulje vidjeti buduće ‘čuvare’, ali i promicatelje tradicije našeg kraja. Nakon godine dana pauze, ponovo je održana Mića zvončarska smotra, a gotovo dvije tisuće gledatelja popratilo je njihovu smotru.

Mame, tate, nonići i none, uz pratnju ‘žive i vesele’ muzike imali su priliku uživati u dvanaest zvončarskih skupina, koje su brojile od deset do petnaest malih zvončara. Frlanski, Brežanski, Brgujski, Mučićevi, Žejanski, Halubajski, Rukavački, Zvonejski, Zametski i Munski zvončari te mići Dondolaši i mali zvončari skupine Vlahov Breg- Korensko prodefilirali su po trasi od matuljskog vrtića, gdje su napravili prvo kolo, do doma Hangar gdje je bila finalna štacija.

Uz pratnju žive muzike, te pomoć malih maškara i teta iz Dječjeg vrtića Matulji, okončali su svoju smotru u Hangaru, s finom klopom i druženjem.

Veliku fotogaleriju, s 95 fotografija, pogledajte u nastavku teksta.

[nggallery id=587]

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

I. Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!