FOTO: Održana podjela svjedodžbi i nagrada osmašima – učenica generacije Iris Matulja @ Opatija

– U ovoj mi je školi bilo jako lijepo, nastavnici su bili super, a nekako sam najviše voljela engleski jezik. Upisala sam Prvu riječku hrvatsku gimnaziju u Rijeci, a što se tiče studija, još nisam odlučila, kazala je Iris Matulja. Nekoliko fotografija sa svečanosti pogledajte na ovom linku

Opatija – Osmaši osnovne škole ‘Rikarda Katalinića Jeretova’ oprostili su se od osnovnoškolskih klupa na jučerašnjoj svečanosti organiziranoj u školskom holu. Učenicima koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom uručene su nagrade, a učenicom generacije proglašena je Iris Matulja.

Ravnatelj Osnovne škole „R. K. Jeretov“ prof. Fredi Glavan čestitao je prisutnim učenicima te im zaželio da uspiju upisati srednju školu koju žele i ostvare svoj san, istaknuvši kako će i nadalje morati puno učiti, ali neka uvijek nađu vremena za prijatelje.

– Družite se i gledajte malo više jedan drugoga, a malo manje u mobitele, poručio je ravnatelj Glavan.

Uspješan nastavak školovanja učenicima je zaželjela i školska pedagogija prof. Nada Lovretić.

– Na kraju ste najdužeg školovanja u jednom sustavu. Više nikada i nigdje nećete biti ovako zaštićeni kao u osmogodišnjoj školi. Kada prekoračite prag ove škole sa završnim svjedodžbama, sve je isključivo na vama. Neka vas prati sreća i mudrost u životnim odabirima, kazala je Lovretić.

Knjigama su nagrađeni učenici odlikaši kroz svih osam godina Iris Afrić, Roko Dunatov, Nikolina Kovačević, Niko Krainer, Ana Marija Marinović, Annamaria Renner, Eseniya Shkunnikova, Ema Stupac i Ante Volarević iz 8.a razreda razrednice Klaudije Crnčan; zatim Ema Arnautović, Tea Belac, Jan Blasig, Matea Gudeljević, Barbara Ilić, Damian Ivanić, Laura Jurić, Morena Kukurin, Romina Lazarin, Lana Radnić, Andrey Tolstikov i Niko Zeoli iz 8.b razreda razrednika Adriana Škarice te Alessia Čekada, Jan Finderle, Ema Guščić, Antonio Lukšić, Iris Matulja, Marko Miranović, Hana Mišković, Matija Reljanović, Dora Sršen, Lucija Tomulić i Toni Vengust iz 8.c razreda razrednice Moree Baničević.

Učenicom generacije za odličan uspjeh, izniman trud i zalaganje, uzorno vladanje te zapažene uspjehe u okviru izvanškolskih aktivnosti Učiteljsko vijeće je između tri kandidata – Nikoline Kovačević iz 8.a, Andreya Tolstikova iz 8.b i Iris Matulja iz 8.c, izabralo učenicu Iris Matulju koja je za nagradu dobila slikarski štafelaj s priborom za slikanje, kako bi još više uživala u svom hobiju – slikanju. Iris je odlikašica od prvog razreda i voli slikati, pjevati i svirati. Sa školskim kolegom Nikom Zeolijem nastupila je kao gost-pjevač na ovogodišnjem opatijskom MIK-a, svira gitaru, a od jeseni će u Puhačkom orkestru Lovran zasvirati i flautu. Za likovne je radove nagrađivana na raznim izložbama, među kojima je i međunarodni natječaj u Sloveniji. Ove je godine osvojila drugu nagradu na državnom natječaju „Moja prva knjiga“. Trenira jedrenje gdje plovi u klasi 420 s bratom Mistralom.

– Nije teško uskladiti školske obveze i hobije kada se voli ono što se radi. Treba se samo dobro organizirati i sve se može stići, a u organizaciji mi puno pomažu roditelji. U ovoj mi je školi bilo jako lijepo, nastavnici su bili super, a nekako sam najviše voljela engleski jezik. Upisala sam Prvu riječku hrvatsku gimnaziju u Rijeci, a što se tiče studija, još nisam odlučila, kazala je Iris.

Nekoliko fotografija sa svečanosti pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: Foto Kurti

error: Content is protected !!