FOTO: Održana prezentacija obrtničkih zanimanja – Obrt put do uspjeha @ Permani

obrt_put_do_uspjeha_2014

Tako su osmaši imali priliku ‘vidjeti na djelu’ frizere, kuhare, konobare, krojače, mehaničare, cvjećare, trgovce, kozmetičarke, tesare, soboslikare, a objedinjavanje praktičnog prikaza pojedinog zanata i prezentacije obrtničkih škola pokazalo se i do sada kao vrlo učinkovito rješenje, te interesantno iskustvo za sve učenike osnovnih škola. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Permani – Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja “Permani 2014”, jučer je održana, sedmi put zaredom u Domu Permani. Osim predstavljanja samih škola, i ove godine održale su se obrtničke radionice po različitim strukama, kako bi se učenicima osmih razreda osnovnih škola što zornije prikazala obrtnička zanimanja. Tako su osmaši imali priliku ‘vidjeti na djelu’ frizere, kuhare, konobare, mehaničare, cvjećare, trgovce, kozmetičarke, tesare, soboslikare, a objedinjavanje praktičnog prikaza pojedinog zanata i prezentacije obrtničkih škola pokazalo se i do sada kao vrlo učinkovito rješenje, te interesantno iskustvo za sve učenike osnovnih škola.

Ekipa iz restorana Stara  pošta

Ekipa iz restorana Stara pošta

Većina posjetitelja bili su osmaši, iz pet osnovnih škola s područja Liburnije, a domaćini su im bili predstavnici sedam obrtničkih škola iz Opatije i Rijeke zajedno sa svojim mentorima, koji su im pokušali ‘dati odrednice’ u kojem smjeru nastaviti obrazovanje. Osim obrazovnih ustanova, na manifestaciji su sudjelovali i gosti iz Istre te nekoliko obrtnika, koji su svoje djelatnosti predstavili ‘iz prve ruke’.

Prisutne učenike i njihove nastavnike pozdravili su predstavnici Udruženja obrtnika Liburnije te predstavnici jedinica lokalne samouprave, a cjelodnevna manifestacija začinjena je i velikom pedelom jote.

– Iz godine u godinu kroz radionice pokušavamo mladima približiti obrtnička zanimanja i pokazati im što naši obrtnici, znaju, mogu i čine. Ovdje danas mogu se vidjeti njihove vještine i znanja, metodologije i tehnologije. Obrtnik nije ono što je bio nekad, danas on traži puno više sofisticiranog znanja, nove tehnologije i nov pristup, pa prema tome ovo je i prilika da se nauči nešto novo, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Opatija Josip Dedić na jučerašnjem otvaranju manifestacije.

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!