FOTO: Održana promocija romana ‘U vrtlogu’ Radomira Premuša @ Opatija

Roman ‘U vrtlogu’, kojeg je objavila Matica hrvatska u Rijeci, identifikacija je njegove životne filozofije o ljudima i društvenim odnosima. Veliku fotogaleriju s promocije pogledajte na ovom linku

Radomir Premuš

Opatija – Veliki interes publike izazvalo je predstavljanje romana Radomira Premuša ‘U vrtlogu’ koje je održano krajem prošlog tjedna u Villi Antonio. Uz autora, u prigodnom programu sudjelovala je Marica Zrilić, urednica, lektorica i korektorica, zatim Danijel Prodan, uvodničar promocije te Mladen Urem, književni kritičar i publicist dok je na klaviru nekoliko prigodnih numera izvela Sonja Karabaić.

– Ovaj roman posvećujem svojoj životnoj suputnici, najvećoj kritičarki i najboljoj prijateljici svojoj ženi Vesni, svojoj voljenoj djeci Danijelu i Andrei te svojim ljubljenim unučićima Danilu, Stefanu i Mihaelu. Za njih živim i oni su mi uvijek najveća podrška. Od srca zahvaljujem svojim dragim prijateljima Danijelu Prodanu i Stanku Škrbecu, koji su me stalno poticali na pisanje. Nisu mi dali da roman ostane nedovršen te su zaista htjeli da on ugleda svijetlo dana. Hvala Siniši Kusiću na financijskoj podršci, Marici Zrilić za urednički posao te Lauri Varljen Herceg na likovnoj obradi. Posebno hvala izdavaču, Matici hrvatskoj u Rijeci, odnosno Goranu Crnkoviću i Mladenu Uremu, koji su ocijenili da ovaj roman zaslužuje njihovu podršku, stoji u zahvali koju potpisuje Radomir Premuš.

Veliki interes publike

Roman ‘U vrtlogu’, identifikacija je njegove životne filozofije o ljudima i društvenim odnosima. Autor dijeli sudbinu mnogih kojima je rat oduzeo oca i ‘unakazio’ im djetinjstvo pa je logičan i njegov odnos prema ratu i svima onima koji ga zagovaraju. Njegov antiratni stav usko je povezan i s njegovim odnosom prema svemu onome što rat sam po sebi nosi – pri čemu se u pravilu rađa mržnja, a umire ljubav.

Radomir Premuš rođen je 22. kolovoza 1940. u Imotskom, a nakon osnovne škole dolazi u Rijeku, dok se 1967. preselio u Opatiju u kojoj i danas živi i radi. Neovisno od svakodnevnih radnih obveza ostao je blizak knjizi i pisanju.

Veliku fotogaleriju s promocije pogledajte na ovom linku

Održana promocija romana ‘U vrtlogu’ Radomira Premuša @ Opatija

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!