FOTO Održana promocija zbirke pjesama ‘Cimbuja’ Marije Trinajstić @ Opatija

O knjizi je na predstavljanju govorila dr. sc. Jasna Gržinić, koja je brojne okupljene upoznala s radom Marije Trinajstić i važnosti ove zbirke za čakavsku poeziju ovog kraja, stavljajući ju uz bok čakavskih velikana Gervaisa i Kompanjeta.

Opatija – Nakon prve promocije ove knjige u Ronjgima, svojoj, opatijskoj publici predstavila se opatijska pjesnikinja Marija Trinajstić svojom novom zbirkom pjesama Cimbuja.

U izdanju Ustanove Ivan Matetić Ronjgov, ova zbirka pjesama kroz nekoliko tematskih cjelina pokazuje svo bogatstvo izražajnosti čakavice opatijskog podneblja. O knjizi je na predstavljanju govorila dr. sc. Jasna Gržinić, koja je brojne okupljene upoznala s radom Marije Trinajstić i važnosti ove zbirke za čakavsku poeziju ovog kraja, stavljajući ju uz bok čakavskih velikana Gervaisa i Kompanjeta. U glazbenom dijelu programa je nastupila Milka Čakarun Lenac u pratnji Aleksandra Valenčića, koja je izvela uglazbljene verzije dviju pjesama Marije Trinajstić – uspješnica Čansonfesta. Poeziju su, osim autorice i urednice, čitali pjesnici Vlasta Sušanj Kapićeva i Luka Skorić, a druženje je nakon potpisivanja knjige nastavljeno u dvorištu opatijskog Kulturnog doma Zora.

Održana Promocija Zbirke Pjesama ‘Cimbuja’ Marije Trinajstić @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!