FOTO Održana punoljetna Zubijada – Tradicionalno natjecanje u maškaranom ribolovu okupilo brojne sudionike @ Lovran

Kako je protekao maškarani ribolov provjerite u velikoj fotogaleriji…

Lovran – Tradicionalno natjecanje u sportskom ribolovu pod maskama – lovranska Zubijada – održano je u jučer na lovranskom mulu u organizaciji ŠRD Zubatac. Veseli maškarani ribolov s gotovo četrdesetak sudionika započeo je nakon tradicionalnog đira od Stubice do place uz pratnju muzike.

Punoljetno izdanje specifičnog turnira koji natjecateljski duh stavlja iza želje za čim boljom atmosferom i pusnim duhom, stoga se uz nagrade za najuspješnije ribolovce u različitim kategorijama, dodjeljuju i nagrade za najuspješnije maske.

– Usprkos najavama o strašnoj orkanskoj buri i velikoj hladnoći, uspjeli smo održati našu 18. Zubijadu – maškarani ribolov u sklopu lovranskog karnevala. Nastupilo je ukupno 35 maškaranih natjecateljki i natjecatelja u 3 kategorije natjecanja – do 16 godina, seniori preko 16 godina i seniorke! Najbrojniji su bili najmlađi, tj. 16 maškarica, zatim natjecatelji preko 16 godina, kojih je nastupilo 11 i 8 seniorki. Prema propozicijama Zubijade ulovi se ne važu, već samo broje i odmah vraćaju u more, a maske se posebno vrednuju. U konkurenciji pojedinaca bilo je raznih maski – pingvina, fratara, mačkica, cvjetića, harlekina, Kineza, smajlića, gusara, Ninji i još koječega, dok je u ekipnoj konkurenciji, najbrojnija i najljepša grupa bila tematska grupa SRK „Jadran“ Opatija pod nazivom „Gohst Garbič“. Vrlo aktualna maska na temu prikupljanja otpada u našem kraju sastojala se od tri metle, tri garbičere i osam opatijskih bidončića. Kao najbolji par maškaranih ribara ocijenjeni su žapci iz Meksika – El Toro i El Poncho, odnosno Damjana i Žile iz SRD „ZUBATAC“ Lovran. Drugonagrađeni prekrasan par bili su Crvenkapica i Vuk, tj. Boba i Filip iz ŠRK „Ičići“, a za njima dva Zoroa – Mihael i Matteo iz SRD „Zubatac“ Lovran. Kod djece su najljepši bili – Cvjetić ( Laura ), Nemo ( Mihael ), Ninja Turtle ( Marin ). Dubravka ‘Dama z Viškova’ bila je najmaska kod seniorki, a Meksikanac Marko u konkurenciji od ovih iznad 16 godina, kazao je Ivica Škec, tajnik SRD Zubatac.

Ribolov je također bio zanimljiv i neizvjestan do samog kraja, a ulovile su se čak i dvije rakovice.

U konkurenciji do 16 godina najbolji je bio Marin Rubinić s tri ulovljene ribe, a slijede s jednom ribom Mihael Basan, Matteo Zausnig, Damjan Rubeša i Dominic Bradaschia. Božica Vizintin sa šest riba bila je najuspješnija seniorka, s tri ribe na drugo mjesto plasirala se Julijana Rumora zatim Željka Srdić s dvije ribe, pa slijede Lidija Strossmayer, Dubravka Valenčić i Damjana Darišić s po jednom ribom, dok su Bosiljka i Nataša ostale bez ulova. Luka Bučević s deset ulovljenih riba bio je najbolji u konkurenciji iznad 16 godina riba, s dvije ulovljene ribe manje drugo mjesto osvojio je Srećko Šobot, a treće mjesto dijele Marko Richardson i Adriano Rumora s tri ulovljene ribe. Slobodan Naglić s dvije ribe je četvrti dok je posljednji s važećim ulovom Tomo Strossmayer koji je ulovio jednog arbuna od cca. 160 grama što je bio najveći ulov dana. Nakon podjele prigodnih nagrada uslijedila ja mala zakuska uz veselu pusnu muziku i roštilj, rezimirao je Škec.

Kako je protekao maškarani ribolov provjerite u priloženoj fotogaleriji…

Održana Punoljetna Zubijada – Tradicionalno Natjecanje U Maškaranom Ribolovu Okupilo Brojne Sudionike @ Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!