FOTO Održana svečana dodjela nagrada višestrukim darivateljima krvi – Siniša Jovanović darivao krv 125 puta @ Matulji

Kako je protekla dodjela nagrada višestrukim darivateljima krvi provjerite u priloženoj  fotogaleriji…

Siniša Jovanović krv je darovao 125. puta

Matulji – U općinskoj vijećnici jučer je održana svečana dodjela nagrada višestrukim darivateljima krvi općine Matulji i Lovran te grada Opatije  povodom ”Dana dobrovoljnih darivatelja krvi“ koji se obilježava sutra.

Općina Matulji tim povodom bila je domaćin prigodnoj svečanosti podjele Priznanja i Zahvala višestrukim davateljima krvi s područja Liburnije, njih ukupno 15,  prema kriterijima HCK. Od toga čak sedmero   višestrukih darivatelja je s područja Općine Matulji. Iz Općine Lovran priznanja su primili Siniša Jovanović za 125 davanja, Branko Barbić za 50 davanja, a zahvalnicu HVALA dobili su Davor Prodan i Robert Rossman.

Radovan Trinajstić

S područja grada Opatije priznanja su uručena Željku Bučkoviću za 50 davanja, Radovanu Trinajstiću i Edvardu Ošabenu za 75 davanja  dok je Trinajstić Vali dobila zahvalnicu HVALA. Iz Općine Matulji priznanja su primili Denis Sušanj za 50 davanja, Dragan Samsa i Giorgio Seccareccia za 75 davanja dok je zahvalnica HVALA  uručena  Marku Lovretiću, Zoranu Plašćaru, Željku Ćikoviću i Vojki Ćiković.

Podsjetimo, 25. listopada svake godine u Republici Hrvatskoj obilježava se Dan dobrovoljnih davatelja krvi kao prisjećanje na 25. listopada 1953. godine, kad je u ondašnjoj Željezari Sisak Crveni križ prvi put organizirao akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Članice KUD-a Učka nastupile su na jučerašnjoj svečanosti

Ove godine obilježava se 65 godina ove izuzetno značajne humanitarne djelatnosti u RH koju GDCK Opatija nastavlja i danas, 24. listopada od 13 do 15 sati kada je u Učeničkom domu u Lovranu zakazana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

– Molimo sve darivatelje i one koji se žele priključiti ovoj humanoj obitelji da se odazovu, poručili su organizatori.

Za kraj dodajmo, da na Liburnijskom području ima oko 200 darivatelja krvi od kojih u ovoj godini je dalo krv njih 184 i prikupljeno je 388 doza krvi, od kojih  42-je je darovalo krv prvi puta. Gradsko društvo Crvenog križa Opatije čestita svim plemenitim ljudima koji daruju krv i time spašavaju tuđe živote.

Održana Svečana Dodjela Nagrada Višestrukim Darivateljima Krvi – Siniša Jovanović Darivao Krv 125 Puta @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!