FOTO Održana svečana podjela svjedodžbi maturantima Gimnazije Eugena Kumičića @ Opatija

U zabavnom dijelu programa nastupio je školski zbor GEK-a, Sara Al-Wakil recitirala je stihove uz glazbenu pratnju Tonka Pavičevića, plesnu točku izveli su učenici Mateo Babić i Renee Heigl, stihove je čitao Tin Frleta, a svečanost je završila studentskom himnom Gaudeamus u izvedbi školskog zbora. Veliku fotogaleriju sa svečanosti pogledajte na ovom linku

Opatija – Na svečanoj podjeli svjedodžbi maturantima Gimnazije Eugena Kumičića Opatija održanoj u Centru Gervais 2. srpnja, uručena su i posebna priznanja najuspješniji učenicima te je učenicom generacije proglašena Stella Hrvatin, dok je nastavnica godine profesorica engleskog jezika Vanda Podgoršek.

Svjedodžbe je primilo 55 učenika 4.a i 4.b razreda Gimnazije Eugena Kumičića Opatija, a maturante, učenike, profesore, nastavnike, roditelje te predstavnike Grada Opatije zamjenika gradonačelnika dr.sc. Emila Priskića i voditeljicu Odsjeka za društvene djelatnosti mr.sc. Zlatu Torbarinu, pozdravio je ravnatelj prof. Oliver Kvasina. Ravnatelj se osvrnuo na protekle četiri godine koje su maturanti proveli u školskim klupama Gimnazije, na njihove uspjehe, trud i zalaganje.

– Uspješno ste razvijali svoje intelektualne, umjetničke, sportske i druge sposobnosti, razvijajte ih i dalje, tražite nova znanja i uvijek budite svoji. Vaši su vam profesori prenijeli znanje i iskustvo i to je vrijednost koju ćete nositi sa sobom kroz cijeli život. Težite višem i boljem tijekom života i budite uzorni i ponosni građani Opatije i svijeta, poručio je maturantima ravnatelj Kvasina te zahvalio roditeljima na podršci tijekom školovanja.

Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić istaknuo je da je opatijska Gimnazija ugledna i kvalitetna ustanova koja je maturantima pružila dobro obrazovanje, a profesori su im uz znanje prenijeli i iskustvo, koje će im koristiti u daljnjem životu.

– Uopće ne sumnjam da ćete postati dobri i sposobni ljudi i želim vam puno sreće u budućem životu, kao i u daljnjem školovanju na fakultetima diljem zemlje i inozemstva. Pronosite s ponosom ime ove škole i grada, istaknuo je Priskić.

Razrednice 4.a razreda Sintija Tropper Trinajstić i 4.b razreda Vanda Podgoršek uručile su svjedodžbe maturantima. Pohvalu Nastavničkog vijeća dobile su maturantice koje su sva četiri razreda završile odličnim uspjehom Ivona Đolonga, Karla Vurić, Tijana Paska Babić, Lorena Pekić i Stella Hrvatin te maturantice koje su četvrti razred gimnazije završile odličnim uspjehom Ema Aničić, Petra Banić, Patricija Gržin, Tea Lucanich, Anna Maria Prendivoj i Petra Vranić. Zahvalnice su dobili i maturanti koji su sudjelovali u brojnim izvanškolskim aktivnostima, kulturnim i sportskim događanjima i raznim školskim projektima.

Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić uručio je poklon Grada Opatije profesorici godine Vandi Podgoršek, dok je učenica generacije, učenica 4.b razreda Stella Hrvatin bila odsutna te će poklon primiti naknadno.

Na kraju svečanosti ravnatelj je zahvalio roditeljima koji su sudjelovali u radu Vijeća roditelja, a u ime učenika profesorima i roditeljima se prigodnim govorom obratila Petra Peloza.

Maturante, publiku i uzvanike kroz program su vodili učenici Sara Gašparić i David Šimunić. U zabavnom dijelu programa nastupio je školski zbor GEK-a, Sara Al-Wakil recitirala je stihove uz glazbenu pratnju Tonka Pavičevića, plesnu točku izveli su učenici Mateo Babić i Renee Heigl, stihove je čitao Tin Frleta, a svečanost je završila studentskom himnom Gaudeamus u izvedbi školskog zbora.

Veliku fotogaleriju sa svečanosti pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!