FOTO: Održana svečana promocija kluba ‘Novi život’ liburnijskih žena liječenih od raka dojke

Članice kluba će se sastajati svake druge subote u prostorijama Crvenog križa na adresama Maršala Tita 86 i Joakima Rakovca 15 u Opatiji gdje će se provoditi razne aktivnosti. Fotogaleriju sa svečane promocije pogledajte na ovom linku

Opatija – Prošle srijede u Vili Antonio održana je svečana promocija kluba ‘Novi život’, liburnijskih žena liječenih od raka dojke.

– Klub je osnovan unutar GD Crvenog križa grada Opatije na inicijativu žena Liburnije koje se bore s ovom teškom bolesti. Radi se o pilot projektu koji je financiran iz proračuna grada Opatije. Članice kluba će se sastajati svake druge subote u prostorijama Crvenog križa na adresama Maršala Tita 86 i Joakima Rakovca 15 u Opatiji gdje će se provoditi razne aktivnosti. Tim eminentnih stručnjaka usko specijaliziranih za bolesti dojke će svojim znanjem i iskustvom omogućiti dostupnost stručne informiranosti o bolesti i liječenju, kazala je Mr.sc. Sonja Bačić Požgaj, dr. med., predsjednica GD Crvenog križa Opatija i predsjednica kluba ‘Novi život’, uz napomenu da je počasni gost svečanosti bio gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, a sama promocija je započela pjesmom Dražena Turine Šajete “Evergreen”.

Članicama kluba će stručna osoba pružati psihosocijalnu pomoć te će imati mogućnost iskrenog dijeljenja osjećaja i iskustava s osobama koje su isto proživjele. Organizirat će se radionice zdravog kuhanja, radionica izrade zdrave kozmetike, glazbena radionica, likovno-kreativna radionica, provodit će se društvene igre i fizička aktivnost uz stručno vodstvo višeg fizioterapeuta. Osmišljavat će se novi sadržaji koji potiču zdrave kapacitete. Klub će surađivati s drugim klubovima i udrugama unutar i izvan Hrvatske, a posebice je značajna podrška Lige za borbu protiv raka na čelu s predsjednicom prim. dr. sc. Irom Pavlović Ružić, spec. onkologije i radioterapije.

– Naša je želja da sadašnji pilot projekt iduće godine preraste u program koji će imati veliki potencijal širenja u pogledu aktivnosti i članstva. Prvo okupljanje članica kluba je u tjednu obilježavanja Crvenog križa, u subotu 13. svibnja u 9 sati na adresi Maršala Tita 86 kada je predviđeno međusobno upoznavanje članica kluba te upoznavanje s članovima stručnog tima. Tema prve stručne radionice je: Psihološka pomoć ženama oboljelim od raka dojke, dodala je Bačić Požgaj.

Fotogaleriju sa svečane promocije pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!