FOTO: Održana svečana sjednica Vijeća – Miodrag Kašić preuzeo nagradu za životno djelo @ Lovran

Na svečanoj sjednici uručene su općinske nagrade i priznanja, a uz Kašića, svoju su ”plaketu” primili i predstavnici Teniskog kluba Lovran koji je osnovan 1967. godine i neprekidno djeluje punih pola stoljeća. Fotogaleriju sa svečane sjednice Općinskog vijeća Lovran pogledajte na ovom linku.

Lovran – Uz velik aplauz svih prisutnih, Miodrag Kašić, dugogodišnji maestro Puhačkog orkestra Lovran, preuzeo je jučer svoju nagradu za životno djelo na svečanoj sjednici Općine Lovran održanoj u hotelu Excelsior.

Ta se proslava veže uz blagdan Sv. Jurja, općinskog zaštitnika kojem je posvećena i glavna crkva, a nizom događanja započela je ovog tjedna i potrajat će sve do 28. travnja.

Na svečanoj sjednici uručene su općinske nagrade i priznanja, a uz Kašića, svoju su ”plaketu” primili i predstavnici Teniskog kluba Lovran koji je osnovan 1967. godine i neprekidno djeluje punih pola stoljeća.

U svome govoru u kojem se osvrnuo na zbivanja u proteklih 12 mjeseci, lovranski je načelnik Bojan Simonič kazao kako je od svog osnivanja prije 25 godina, Općina Lovran godinama rasla te od skromnog budžeta od 7 milijuna kuna dosegla 24 milijuna izvornih prihoda, a posljednjih je godina zahvaljujući izvršenju projekata ugovorenih preko natječaja na koje se Općina prijavila, izvršenje proračuna počelo nadmašivati taj iznos.

– Istovremeno kao općina spadamo u 10 posto općina u Republici Hrvatskoj s najmanjim udjelom rashoda za zaposlene. Svi dosadašnji načelnici i općinska vijeća dali su za vrijeme svojih mandata veliki doprinos u ostvarivanju planova i razvoja naše općine te im na tome treba zahvaliti. Vjerujem da su u okviru svojih mogućnosti radili najbolje što su mogli. Svaki novi projekt je nadogradnja ranije učinjenog, dok će se budući temeljiti i na našem današnjem radu, rekao je Simonič.

Govoreći o projektima, Simonič je naglasio kako je započeta izgradnja vodosprema s pumpama Kali – Medveja u vrijednosti od oko 7,5 milijuna kuna, potpisan ugovor o energetskoj obnovi osnovne škole što je investicija vrijedna oko 5,5 milijuna kuna, a realizirana je i modernizacija javne rasvjete u vrijednosti od 2.8 milijuna kuna.

Najavio je kako će nakon turističke sezone krenuti radovi na zgradi koja će imati 30 stanova u programu POS-a, vrijednoj 10 milijuna kuna, a među realiziranim investicijama spomenuo je rekonstrukciju ceste u Tuliševici vrijednu oko 1,2 milijuna kuna, uređenje parkirališta, obnovu igračaka na dječjim igralištima kao i kupnju nogometnog igrališta za 1,7 milijuna kuna ostvarenu nakon višegodišnjih napora.

– Promijenila se i klima u općinskom vijeću – ne punimo više svađama novinske stupce, a gotovo sve točke do sada, po raspravi, jednoglasno su usvojene. Mjesni odbori se sve češće uključuju u postupak odlučivanja. Brojni investitori prepoznaju potencijal Lovrana pa su se samo ove godine, uz nekoliko manjih, izgradila i dva vrlo vrijedna turistička objekta – Hoteli Stanger, te bivša Lauriana, a izgrađen je i trgovački centar Plodine, zaključio je Simonič dodavši da su prisutna i značajna ulaganja od strane LRH.

Fotogaleriju sa svečane sjednice Općinskog vijeća Lovran pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!