FOTO: Održana svečana sjednica Vijeća – Radovan Trinajstić preuzeo nagradu za životno djelo @ Lovran

Na svečanoj sjednici uručene su općinske nagrade, a uz Trinajstića svoju su ”plaketu” primila je Senka Baruška za područje kulture, Marina Mavrinac Matulja i BK Lovran za područje sporta te Gergelj Agošton za područje kulturnog turizma i gospodarstva.

Lovran – Na svečanoj sjednici Općine Lovran, uz velik aplauz prisutnih uzvanika i gostiju, Radovan Trinajstić, preuzeo je jučer svoju nagradu za životno djelo.

Umirovljeni profesor tehničkog odgoja, koji je cijeli svoj radni vijek proveo u školi V.C.Emin, gdje je, uz redovnu nastavu vodio i niz izvanškolskih aktivnosti te kod djece razvijao ekološku svijest. Posebno se aktivirao na humanitarnom radu, te je aktivni dobrovoljni darivatelj krvi, dugogodišnji član, a danas predsjednik Pusnog društva Toronjera, društva koje njeguje karnevalske običaje Lovranšćine. Kao povremeni suradnik brojnih lokalnih medija dugi niz godina pratio je i izvještavao o političkim, sportskim i društvenim događanjima koje su obilježile Općinu Lovran pa ga se može smatrati dugogodišnjim kroničarom društvenih zbivanja u lokalnoj zajednici. Također, aktivni je član Puhačkog orkestra Lovran, a za 55.-tu obljetnicu orkestar mu je dodijelio plaketu za dugogodišnji rad.

– Izuzetno mi je drago što sam dobio ovu nagradu za koju su me predložili članovi Puhačkog orkestra Lovran, orkestra u kojem sam aktivan već duže od pola stoljeća. Isto tako, zahvaljujem se komisiji koja me odabrala i općinskim vijećnicima koji su taj prijedlog podržali, kazao je Trinajstić, dobitnik nagrade za životno djelo koja mu je uručena uz zvukove lovranske Toronjere koju su izvele kolege iz Puhačkog orkestra Lovran.

Na svečanoj sjednici uručene su općinske nagrade, a uz Trinajstića svoju su ”plaketu” primila je Senka Baruška za područje kulture, Marina Mavrinac Matulja i BK Lovran za područje sporta te Gergelj Agošton za područje kulturnog turizma i gospodarstva. Na svečanoj sjednici uručene su i zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi – Siniši Jovanoviću (128 davanja), Milanu Milolaži (97 davanja), Valteru Gržeti (88 davanja) i Borisu Mišćeniću (87 davanja).

Na svečanoj sjednici, laureatima i uzvanicima, među kojima su bili i predstavnici jedinica lokalne samouprave s Liburnije i iz okruženja, delegacije pobratimljenih gradova Lovrana, predstavnici Primorsko-goranske županije, Vlade, ministarstva RH, obratili su se Bojan Simonič, načelnik Lovrana, i Branislav Petković, predsjednik Općinskog vijeća.

Fotogaleriju sa svečane sjednice Općinskog vijeća Lovran pogledajte u nastavku teksta.

Radovan Trinajstić Preuzeo Nagradu Za životno Djelo @ Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!