FOTO: Održana tradicionalna fešta ‘Kuzmova’ @ Veli Brgud

Kompletan izvještaj i veliku fotogaleriju s više od 60 fotografija pogledajte u nastavku teksta.

Veli Brgud – Ovogodišnja proslava Kuzmove na Velom Brgudu počela je u četvrtak svetom misom i procesijom. U petak je unatoč kiši i ružnom vremenu održana sad već tradicionalna marenda na kojoj je u četiri sata podijeljeno više od 400 porcija fažola. Kiša je prestala padati, a za dobru atmosferu na Brgudu u večernjim se satima pobrinula grupa ”Mustafi“ koja je zabavljala više stotina prisutnih do ranih jutarnjih sati.

Dobrom raspoloženju pridonijele su i popularne cijene ugostiteljskih usluga, ove sezone vjerojatno najniže na cijeloj Liburniji. Organizacijski odbor ” 2. Tomosfesta“ na čelu s Bezjak Danijelom, okupio je u popodnevnim satima subote na Brgudu mnoštvo ljubitelja motocikala marke ”Tomos” koji su svoje ljubimce na dva kotača provozili po naselju. Njih se 34 ogledalo na poligonu postavljenom ispred crkve i pokazalo svoje vještine. U klasi AUTOMATIK najspretniji je bio Darijan Radetić, slijede ga Edin Duraković i Luka Bičanić.U klasi BRZINAC, najbrži je bio Toni Xharrahi, drugo mjesto pripalo je Deanu Radoviću a treće Marinu Kalčiću. Nagrada za najatraktivniju vožnju pripala je Antoniu iz Bezjaka, a najbrži tim činili su Toni i Sandro iz Poljana. Cijelo natjecanje svojim duhovitim komentarima popratio je Valerio Benčić – Vale. Za zabavu tijekom večeri zadužen je bio ”Je-beni band“, koji je dobrom muzikom i atmosferom goste zadržao do jutra.

Obavljeno je i proglašenje pobjednika malonogometnog turnira, a to je ove godine ekipa ”Fiorin”.Bogat program ovogodišnje Kuzmove nastavio se u nedjelju, kad su na boćalištu ”Žejanke” odigrana finalna razigravanja. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa “Kućeli”, drugo mjesto pripalo je ekipi “Mošćenička Draga”, treće mjesto su osvojili “Mučićevi zvončari” dok je četvrto mjesto zauzela ekipa “Dopolavoro”.

Održana je i sedma po redu Kapuzijada. Sudionici Kapuzijade bili su mladi Brgujci koji su scenskim nastupom prikazali svoje pretke kao ‘kapuzare’. U sklopu Kapuzijade, drugu su godinu zaredom održane ”Kapuzarske igre“. Igre su u publici izazvale mnogo smijeha, a program je kao i prethodnog dana vodio šaljivi Vale. Najs(p)retnija ekipa bila je ekipa limene glazbe Marinići, drugo mjesto pripalo je ekipi ”Ćapane“, a treće mjesto osvojili su Šapjanci. Ovogodišnji bogati program Kuzmove večernjom je svirkom zatvorio Štimung band.

Kuzmova 2012. @ Veli Brgud
[nggallery id=415]

Kuzmova 2012. – vol. 2 @ Veli Brgud
[nggallery id=419]

Iva Grbac / Liburnija.net

error: Content is protected !!