VIDEO, FOTO: Održana treća regata tradicijskih barki – Nino Gasparinic @ Lovran

Aktivnosti vezane uz tradicijske barke se nastavljaju, pa vrijedi dodati da će se smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi, ove godine održati u ranijem terminu od dosadašnjeg, tj. 30. lipnja. U nastavku teksta zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte što smo u Lovranu snimili za vas.

Lovran – Jučer, startom u podne po zapadnjaku, startala je treća regata tradicijskih barki na jedra. Dvadesetak pristiglih posada, u batanama, lovranskim i kvarnerskim gucevima, pasarama od drva i plastike, opremljene tradicijskim oputama, te oglavnim, sošnim i latinskim jedrima od jedrenine i dakrona, jedrili su trokut u akvatoriju ispred lovranske luke.

U lovranskom gucu najbolji rezultat ostvarila je posada iz Opatije, u sastavu Ivan Grbac i Luciano Lippe, dok je u kvarnerskom gucu najbolji bio Robert Mohović iz Mošćeničke Drage. Đani Mohović iz Mošćeničke Drage i Igor Felker iz Opatije, slavili su u kategoriji batana i gajeta. Antonio Kesten i Luka Orešković ostvarili su najbolji rezultat u pasari, a Dino Mišćenić i Milutin Kinkela bili su najbolji u pasari od stakloplastike.

Regata je održana u organizaciji sekcije “Lovranska lantina” udruge “Naš Lovran – Lovrana nostra”, Također, aktivnosti vezane uz tradicijske barke se nastavljaju, pa vrijedi dodati da će se smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi, ove godine održati u ranijem terminu od dosadašnjeg, tj. 30. lipnja.

Daoadjmo za kraj, da će Boris Abram i Dario Flego sa svojim lovranskim gucom te Robert i Đani Mohović s kvarnerskim gucom predstaviti će tradicijsku brodogradnju Kvarnera, na Festivalu mora i mornara, u francuskom Brestu. Tako će u moru biti vezane jedna do druge krčka i lovranska pasara, lovranski guc, kvarnerski guc i rovinjska batana.

[nggallery id=228]

Liburnija.net TV – 3. regata tradicijskih barki na jedra Nino Gasparinic @ Lovran

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!