FOTO: Održana treća večer B&D blues festivala – Noć u kojoj je kum funka i soula ponovo oživio @ Mošćenička Draga

charlie and the superbad news

Na zatvaranju festivala, u nedjelju 30. srpnja u Mošćenicama, također u 21 sat, nastupit će talijanski blues band Mandolin blues Quartet te jazz-blues sastav Kenn Bailey Band kojima će se pridružiti hrvatski gitarist Zoran Majstorović. Kako je protekla treća večer blues festivala provjerite na ovom linku…

Mošćenička Draga – Jučerašnjim nastavkom B&D blues festivala organizatori su definitivno potvrdili kako je miksanje različitih glazbenih formi, koje načelno svoje ishodište imaju u bluesu i soulu, bio puni pogodak.

Naime, nakon dvije festivalske večeri kojima je dominirao blues i srodni pod žanrovi, jučerašnji koncert na krcatoj rivi u Mošćeničkoj Dragi oživio je duh Jamesa Browna na najbolji mogući način. Već uvodni taktovi teme ‘The Chicken’, koju je proslavio Jaco Pastorius, dali su naslutiti da će Charlie and the Superbad News predstaviti se u najboljem mogućem izdanju. Gotovo big-bandovska postavka s iznimnom brass sekcijom, udaraljkašem i dva izvrsna vokala pokazali su svu raskoš funky, soul, jazz i blues glazbe.

No, oni nisu samo pjevali i svirali već i plesali te animirali publiku koja je na kraju i zaplesala uz vječne klasike funka. Uvod u ovu glazbenu atrakciju napravila je ekipa iz blues-banda The Gamblers, koji su se predstavili autentičnim gitarskim bluesom u kojem su dominirali gitaristički pasaži u maniri najjačih imena ove scene, a svoj su nastup okončali obradama pjesama ‘Ticket to ride’, When love comes to town’ i ‘Papa was a rolling stone’.

Na zatvaranju festivala, u nedjelju 30. srpnja u Mošćenicama, također u 21 sat, nastupit će talijanski blues band Mandolin blues Quartet te jazz-blues sastav Kenn Bailey Band kojima će se pridružiti hrvatski gitarist Zoran Majstorović. Mandolin Blues Quartet dolazi iz Napulja, a uveo je neočekivani instrument mediteranskog podneblja u tipičnu afroameričku glazbenu priču, no taj spoj funkcionira zapanjujuće dobro. Spoj talijanskih i domaćih snaga donijet će Kenn Bailey Band u kojem će ulogu gitariste preuzeti Majstorović. Uz njega, i karizmatičnog vokalista i saksofonista po kojem je bend dobio ime, nastupaju i Alvise Seggi na basu te Paolo Prizon na bubnjevima.

Kako je protekla treća večer blues festivala provjerite na ovom linku…

The Gamblers

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!