FOTO: Održana večer folklora – šarenilo boja i zvukova oduševilo publiku @ Opatija

folklor_summer_in_opatija_slatina_2014

Prema reakcijama publike, najviše su im se sviđali nastupi Folklorne plesne skupine Lacplesis iz Latvije te Folklorne plesne skupine Sedenchitsa Folklore Dance Group iz Bugarske tijekom čijeg se nastupa pjevalo i plesalo ispred i iza pozornice. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Ugodna ljetna opatijska noć, brojna publika među kojom veliki broj stranih turista te doista poseban program na kupalištu Slatini obilježili su subotnju večer i u tri i po sata programa stvorili doista poseban ugođaj. Naime, na inicijativu tvrtke Autotrans, a uz pomoć Grada Opatije, na opatijskoj je laži održan program u kojem je sudjelovalo čak 450 izvođača okupljenih u zborove, folklorne skupine, brass bandove i mažori timove, a koji su pristigli iz Mađarske, Latvije, Bugarske, Slovačke, Poljske, Kanade i Rumunjske, dok su i domaćini predstavili svoje “najjače snage”.

folklor_summer_in_opatija_slatina_2014

Na posebno postavljenoj pozornici, voditelj programa Neno Pavinčić, publici je najavljivao nastupe: Folklornog ansambla Zora iz Opatije, Ágfalvi Brass Banda iz Mađarske, Folklorne plesne skupina Lacplesis iz Latvije, Ženskog zbora Women’s Choir Trimontium iz Bugarske, Mažoretkinja Margaret Majorette iz Slovačke, Folklorne plesne skupine Sedenchitsa Folklore Dance Group iz Bugarske, Folklorne plesne skupine Zorica iz Mađarske, Plesne skupine Flowers Dance Group iz Mađarske, Folklorne plesne skupine Krotoszanie iz Poljske, Ženskog zbora Ladies’ Chamber Choir iz Bugarske, Folklorne plesne skupine Tatry iz Kanade, Folklorne plesne skupine Doftanita iz Rumunjske te Folklorne plesne skupine Bulgarani iz Bugarske.

folklor_summer_in_opatija_slatina_2014_2

Bila je to doista pravo šarenilo boja i zvukova koje su na opatijsku pozornicu donijeli izvođači, a koje je publika redom nagrađivala velikim pljeskom. Ipak, prema reakcijama publike, najviše su im se sviđali nastupi Folklorne plesne skupine Lacplesis iz Latvije te Folklorne plesne skupine Sedenchitsa Folklore Dance Group iz Bugarske tijekom čijeg se nastupa pjevalo i plesalo ispred i iza pozornice. Da sve bude u veselim tonovima pobrinula se i publika koja je tijekom cijele večeri pljeskanjem “pomagala izvođače”, a nemali broj se poželio i fotografirati s izvođačima.

Ovim programom, gosti su se uključili u proslavu opatijskog turističkog jubileja, a brojna publika, koja je tijekom cijele večeri fotografirala i snimala događanje, zasigurno će iz Opatije ponijeti lijepe uspomene te tako i promovirati Opatiju i njene ljepote.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!