FOTO: Održana Vološćanska noć, dio programa otkazan @ Volosko

voloscanska_noc_2014_volosko

Kako je uime organizatora objasnila Patricija Radetić, dio programa nije održan kako bi se fešta prilagodila održavanju vaterpolske utakmice, za koju organizatori nisu znali u trenutku planiranja i najave programa. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Volosko – Tradicionalna Vološćanska noć ostala je popularna manifestacija koja svojim renomeom, uz Lovransku noć, može privući dovoljan broj ljudi i izbjeći sudbinu brojnih ljetnih fešti, pogotovo u opatijskom zaleđu, koje su ove godine ”propale” zbog slabog interesa publike.

Niš bez Gašota....

Niš bez Gašota….

Koncert Maura Staraja i La Bande, ponuda prženih lignji i ribe, pedoći te mesa s roštilja okupili su Vološćane, Opatijce, stanovnike okolnih mjesta, ali i turiste, što je rezultiralo zabavnom i opuštenom ribarskom noći, vrstom fešte koja spada među najraširenija ljetna događanja na Kvarneru, a koja svoje začetke ima upravo u Voloskom.

Publika je, međutim, primijetila i činjenicu da se dio najavljenog programa ipak nije održao, pri čemu je najviše istaknuto otkazivanje kukanje, posljednje preostale igre na Vološćanskoj, čije su obilježje nekada bile upravo ove atraktivne ”sportske” aktivnosti.

Kako je uime organizatora objasnila Patricija Radetić, dio programa nije održan kako bi se fešta prilagodila održavanju vaterpolske utakmice, za koju organizatori nisu znali u trenutku planiranja i najave programa. Ipak, publika je tako dobila uzbudljiv ”zamjenski” program – neočekivanu priliku da na djelu vidi vrhunske ”morske umjetnike s loptom”.

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!