FOTO Održane 7. Međunarodne književne večeri ”Sipar“ pod punim mjesecom @ Mošćenička Draga

Sedmo izdanje bilo je najposjećenije do sada, nastupilo je 13 pjesnika iz Austrije, Italije, Njemačke, Srbije i Hrvatske…

Mošćenička Draga – 7. Međunarodne književne večeri ”Sipar“ održane su proteklog vikenda u Mošćeničkoj Dragi. ‘Naše društvo mora biti otvoreno, slobodno i snažno’ bila je tema ovogodišnjeg festivala koje je uz sudjelovanje 13 autora bilo najposjećenije do sada.

Najuspješnija po mišljenju žirija bila je Ana Schoretits (A/HR), drugo mjesto pripalo je Davoru Grguriću, dok je treće osvojila Anna Volpe (I), a uz nagrađene na festivalu su sudjelovale Urlike Sbaschnik (A), Michaela Barbu (A / RUM), Eva Surma (A), Rita Falsone (I), Maria Cernigoi Maggio (I), Vjekoslava Jurdana (HR), Nadija Rubeša (HR), Sanja Škorić (SRB) te Dr. Armando Santoro (I) i Jens Reuschel (D).

Program se održao na inspirativnoj terasi kuće kulture Betty.  Prvu večer su pjesnici čitali svoje stihove, program je vodio R.Staraj, a u glazbenom su dijelu nastupio je talijanski gitarist i japanska pjevačica nastanjena u Milanu, inače članica milanske Scale – Duo Luppi i Akiko.

– Bila je to večer talijanskih i etno skladbi, a na repertoaru su se našle napolitanske i sicilijanske, te japanske tradicionalne skladbe. Tijekom dana za vrijeme ručka u restoranu Zijavica gdje su pjesnici ručali oba dana, ispred plaže su na barci prošli Marko Žele (glas, gitara) i Adriano (harmonika) koji su se u programu Cantastorie, kroz pjesmu i glazbu prisjetili nekih davnih dana draške plaže s početka 20 stoljeća, istaknuo je Riccardo Staraj.

Drugu večer dodjeljivale su se nagrade i priznanja, a sudionicima su se uručile zahvalnice, slike, knjige, prigodni suveniri, a po završetku programa na Draškom trgu nastupio je Pino Daniele tribute band.

– Ovo je bio je jedan od najuspješnijih SIPARA do sada, koji se inače održavao koncem lipnja, međutim polovica rujna uz lijepo vrijeme i puni mjesec bio je pravi pogodak. Zahvale idu Alji Čenić i Nadiji Rubeša na pomoći oko organizacije, te direktoru Narodnog sveučilišta iz Trsta, gospodinu Fabriziu Sommi koji je festival posjetio oba dana te pokroviteljima Ministarstvu kulture RH, Zajednici Talijana M. Draga, Primorsko-goranskoj županiji i tvrtki Annalinea, zaključio je Staraj.

Održane 7. Međunarodne Književne Večeri ”Sipar“ Pod Punim Mjesecom @ Mošćenička Draga

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!