FOTO: Održano 18. Otvoreno prvenstvo Opatije u tenisu do 16 godina

otvoreno_prvenstvo_opatija_tenis_2014

Nastupilo je 54 takmičara, u ženskoj konkurenciji 25 i muškoj 29. Osijek, Daruvar, Zagreb, Poreč, Rijeka, Split, Stobreč, Rukavac, Makarska, Sisak, Bjelovar, Pula, Zadar, gradovi su od kuda su došli tenisači i tenisačice, uz naših 6 Opatijaca, 5 u muškoj konkurenciji i jedne u ženskoj! Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Na terenima teniskog kluba Opatija od subote 15. do ponedjeljka 17. ožujka održalo se 18. po redu Otvoreno prvenstvo Opatije u tenisu za dječake i djevojčice do 16 godina.

Nastupilo je 54 takmičara, u ženskoj konkurenciji 25 i muškoj 29. Osijek, Daruvar, Zagreb, Poreč, Rijeka, Split, Stobreč, Rukavac, Makarska, Sisak, Bjelovar, Pula, Zadar, gradovi su od kuda su došli tenisači i tenisačice, uz naših 6 Opatijaca, 5 u muškoj konkurenciji i jedne u ženskoj!

otvoreno_prvenstvo_opatija_tenis_2014_1

Odigrano je ukupno 52 susreta u pojedinačnoj konkurenciji, od čega 28 dječaci i 24 djevojčice. U parovima je odigrano ukupno 17 susreta, 8 u ženskoj konkurenciji i 9 u muškoj.

Kod dječaka naši Opatijci imali su dvojicu u četvrt finalu i to Dina Bonettu i Andreja Omeragića, te jedinu predstavnicu kod djevojčica Luciu Žagar.

Dok je Omeragić lako prošao u polufinale pobjedivši Karala Kranića iz Osijeka, susret između Bonette i Tonia Šimonovića iz Poreča, slobodno može uć u anale. Susret je okončan tek nakon trosatne bespoštedne borbe i bitke za svaki poen. Ljevoruki Dino ovaj put nije uspio, ali on i njegovi treneri mogu biti zadovolji sa prikazanim i potencijalom kojega posjeduje! Konačni rezultat je 4:6; 7:6; 6:2 u korist Šimonovića. Andrej Omeragić je odlično počeo polufinalni meč protiv Marka Ilića iz Zagreba, kako se kasnije pokazalo pobjednikom turnira, poveo je igru i držao meč pod kontrolom prva četiri gema, a onda kao da je jednostavno nestao sa terena! Konačni rezultat 6:4; 6:3 u korist Ilića.

otvoreno_prvenstvo_opatija_tenis_2014_2

U drugom polufinalnome meču Matko Varga iz Bjelovara, u ljepom, dugom i iscrpljujućem meču, pobjedio je Tonia Šimonovića. Rezultat 6:4; 3:6; 6:3. Ilić i Varga odigrali su ljepi finalni meč, sa dugim i jakim izmjenama, gdje je u pojedinim gemovima odograno i po 30-ak izmjena. Ilić Marko pobjednik je 18. Otvorenoga prvenstva Opatije za dječak do 16 godina, a konačni rezultat u susretu je 7:6; 4:6; 7:5.

Kod djevojčica opatijka Lucia Žagar plaisrala se u četvrtfinale, a borbu za ulazak u poluzavršnicu izgubila je u 3 seta sa Robertom Krvajica iz Bjelovara. Konačni rezultat 4:6; 6:3; 6:2 za Krvajicu.

U finalu su se sastale Kilić Karla iz Stobreča i Nika Bešker iz Zagreba. Prava borba vodila se u prvome setu, rezultat 7:5 za Karlu; dok je u drugome setu to bila samo formalnost i završio je 6:2. Karla Kilić 18-ta je pobjednica Otvorenog prvenstva Opatije. Finalisti iz pojedinačne konkurencije pobjednici su u igri parova i to bez borbe. Susret je predan zbog povrede ruke Tonia Šimonovića, koji je bio u paru sa našim Andrejom Omeragovićem.

U finale parova djevojčica plasirale su se Alesija Bučković iz Rukavca i Martina Bokulić iz Ogulina, te Nika Bešker i Mirna Golac iz Zagreba. Martina i Alesia pobjednice su 18. Otvorenog prvenstva Opatije u parovima za djevojčice!

Vrhovni sudac turnira bila je ITF sutkinja opatijka Adelka Činko, uz glavne suce: Sanjina Uravića, Ivana Gudelja, Alexa Humskog i Antona Činka.

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!