[FOTO] Održano 29. izdanje festivala Naš Svijet je Glazba

Ovogodišnje izdanje festivala je svojevrstan uvod u veliki jubilej kojeg lovranski orkestar priprema u 2022. godini, kada će proslaviti 110. godišnjicu prvog nastupa, a ujedno i 30. izdanje ovog festivala.

Lovran – Naš Svijet je Glazba – poruka je koju su lovranski glazbenici sa svojim gostima poslali posjetiteljima u Opatiji, Lovranu, Mošćeničkoj Dragi i Matuljima. Ovaj festival, koji se neprekinut odvija već 29 godina na području Liburnije postao je zaštitni znak lovranskog orkestra, a uz određene „novonormalne“ prilagodbe uspješno je održano niz koncerata diljem Liburnije.

– Drago nam je da smo i ove godine uspjeli održati naš tradicionalni festival, rekao nam je David Kurti, član orkestra.

– Ova izazovna vremena su posebno teška za amaterska društva jer velika većina orkestara nije do nedavno imala uvjete za održavanje proba, a kamoli mogućnost nastupanja. Želja za muziciranjem je u proteklih godinu i pol bila jaka, pa smo imali i virtualni novogodišnji koncert, a i snimili smo nekoliko glazbenih spotova koje smo objavili na društvenim mrežama. Nadamo se da se polako vraćamo na staro što se tiče rada i nastupanja, a festival je bila prilika da stanovnici Liburnije i njihovi gosti uživaju u izvedbama renomiranih orkestara s našeg područja i gostujućem sastavu iz Italije, dodao je Kurti.

Uz lovranski orkestar na festivalu su kroz tri dana nastupili i limena glazbe KUD-a Matka Laginje iz Svetog Lovreča, Gradska glazba Trsat i talijanski Faentia Ensemble – ansambl iz Faenze.

– Iznimno nam je drago da smo ponovno proširili nastupe naših gostiju na Mošćeničku Dragu i Matulje, tako da smo pokrili sve liburnijske općine. Sudeći po pozitivnim reakcijama publike i sugovornika, ova suradnja će se sigurno nastaviti u budućim izdanjima, naglasila je predsjednica P.O.Lovran Zvijezdana Klobučar-Filčić.

Ovogodišnje izdanje festivala je svojevrstan uvod u veliki jubilej kojeg lovranski orkestar priprema u 2022. godini, kada će proslaviti 110. godišnjicu prvog nastupa, a ujedno i 30. izdanje ovog festivala. U pripremi je i monografija društva i još niz drugih iznenađenja koja će biti predstavljena tijekom naredne slavljeničke godine.

Održano 29. Izdanje Festivala Naš Svijet Je Glazba

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank