FOTO: Održano druženje s građanima uz degustaciju ribljih jela serviranih u biorazgradivom posuđu @ Opatija

badnjak_mrkat_vilija_bozja_2014_opatija

Dobra atmosfera uz glazbu i degustaciju ribljih jela obilježila je i ovogodišnje tradicionalno okupljanje. Blagdansko druženje nastavlja se i sutra na Ljetnoj pozornici u 19 sati kada je na rasporedu Božićni koncert Martine Majerle. Veliku fotogaleriju s Mrkata pogledajte na ovom linku

badnjak_mrkat_vilija_bozja_2014_opatija_2

Opatija – Danas je pred tržnicom održano tradicionalno druženje s građanima na Badnjak, a jela su bila servirana u plitice od šećerne trske, uz drveni pribor za jelo, dok su se pića točila u čaše od polilaktida. U pripremi današnjeg slavlja sudjelovali su učenici i profesori Ugostiteljske škole Opatija, koji su pripremili oko 600 porcija jela od bakalara te predstavnici grada Opatije.

Također, na tradicionalnom druženju bili su prisutni i brojni opatijski hotelijeri (Liburnia Riviera Hoteli, Milenij Hoteli, Hotel Mozart, Hotel Bristol, Hotel Adriatic, Restaurant Evergreen, Radnik d.d. Opatija i Rivijera d.d. Opatija), koji su se pridružili s prigodnom ponudom jela i pića.

badnjak_mrkat_vilija_bozja_2014_opatija_1

Za izvrsnu atmosferu pobrinula se klapa Cinquina i Mario Lipovšek Battifiaca koji je vodio cijeli program, kao i “motorizirani” Djedovi Božičnjaci koji su nakon druženja u Lovranu, pristigli pred tržnicu i pridružili se građanima, pritom podijelivši slatkiše i prigodne poklone najmlađim sugrađanima.

Degustaciju jela i pića serviranih u biorazgradivom posuđu obilježila je današnje druženje, a sve u sklopu programa Zero waste kojeg grad Opatija provodi kao partner s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Veliku fotogaleriju s Mrkata pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!