FOTO: Održano pješačenje po pute Rukavačkeh zvončari

pjesacenje_zvoncarskeh_puteh_2014_ruakavac

Turistička zajednica općine Matulji pokrenula je seriju pješačenja po zvončarskeh puteh, te se ovog proljeća planira proći po nekoliko puteva kojima zvončari idu na svoje pohode. Fotogaleriju ‘civilnog pohoda’ pogledajte na ovom linku

Rukavac – U oblačno nedjeljno prijepodne, 06. travnja, pul Kinkeloveh, sakupilo se desetak zainteresiranih za pješačenje po zvončarskeh puteh.

Pješačilo se iz Rukavca do Biškupa po šumskom putu, zatim do Kućela gdje se asfalt opet zamjenjuje makadamom do Zdemera, odakle se preko Krive dolazi do najviše točke nadmorske visine na ovoj ruti – do Škrapne koja se nalazi na 550 metara nadmorske visine odakle puca prekrasan pogled.

Nakon kratkog predaha, grupa se spušta na Zvoneću, te preko Zaluka i Brešca stiže do Mučićeve ravni gdje je pripremljen ručak. Iz Mučića su se preko Jurdana i Jušića zadovoljni, vratili u Rukavac, jer pješačenje je bilo dugo 21 kilometar a trajalo je pet sati.

Naime, Turistička zajednica općine Matulji pokrenula je seriju pješačenja po zvončarskeh puteh, te se ovog proljeća planira proći po nekoliko puteva kojima zvončari idu na svoje pohode. Iduće pješačenje zakazano je za 27. travnja kada se planira ruta Zvonejskeh zvončari. Više o svemu možete pronaći na www.tzmatulji.hr.

Fotogaleriju ‘civilnog pohoda’ pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Ester Dessardo Šaina

error: Content is protected !!