FOTO: Održano predstavljanje foto-monografije ”128. brigade HV Sv. Vid – Rijeka“ Petra Trinajstića i izložba vojnih memorabilija

Sa svojim eksponatima, zajedno s Damirom Batistićem, u pripremi izložbe sudjelovao je i nadnarednik Čestmir Komarek, koji je za vrijeme Domovinskog rata, služio kao specijalist za vojno i policijsko naoružanje, pri MUP-u i specijalnim postrojbama HV-a. Nekoliko fotografija s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

Kastav – Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Grad Kastav, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno redarstvene operacije ”Oluja“ organizirala je izložbu, ratnih fotografija i predstavljanje foto – monografije ”128. brigade HV Sv. Vid – Rijeka“ autora Petra Trinajstića te izložbu vojnih memorabilija, autora više uspješnih izložbi na tu temu Damira Batistića sudionika Domovinskog rata i kolekcionara odora iz toga perioda.

Sa svojim eksponatima, zajedno s Damirom Batistićem, u pripremi izložbe sudjelovao je i nadnarednik Čestmir Komarek, koji je za vrijeme Domovinskog rata, služio kao specijalist za vojno i policijsko naoružanje, pri MUP-u i specijalnim postrojbama HV-a.

Program otvorenja izložbe, koju je otvorio gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac, vodio je Stanislav Linić, brigadir Hrvatske vojske u mirovini, magistar inženjer aeronautike, zamjenik predsjednika Saveza Hrvatskog časničkog zbora Republike Hrvatske Zajednica udruga i predsjednik GAMING INICIJATIVE tj. Organizacije pričuvnih časnika srednjoeuropskih zemalja.

Prije otvorenja same izložbe, prisutni su mogli pogledati kratki dokumentarni film, o ratnom putu ”128. brigade HV Sv. Vid- Rijeka“. Na izložbi je prikazan serijal ratnih fotografija, autora Petra Trinajstića i predstavljena foto – monografija „128.br HV Sv. Vid- Rijeka“ autora Petra Trinajstića.

Od vojnih memorabilija, kolekcionara Damira Batistića, može se pogledati vjetrovka „T.O. RIJEKA“ iz 1991. godine, kompletna ratna odora pripadnika „128.br HV Sv. Vid- Rijeka“, maskirna odora proizvedena u kućnoj radinosti za potrebe odlaska u ZNG, zatim vojna odora proizvedena u RIO Rijeka iz 1991. godine, improvizirana zrakoplovna bomba, proizvedena za potrebe „ZRAKOPLOVNOG VODA“ 1991. godine te topničke čahure, ispaljene u Domovinskom ratu, kolekcionara Čestmira Komareka.

Prisutne je u glazbenom dijelu zabavljala, pjevačica Majda Marenčić uz pratnju Spartaca Črnjarića, a izložba se može razgledati do 4. kolovoza.

Nekoliko fotografija s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!