FOTO Održano završno druženje članova i prijatelja Planinarskog društva Opatija

Za svoj istaknuti angažman tako su zahvalnice dobili Raul Bučić, Stiven Knaus, Ratomir Raukar, Luka Skorić i Aleksandar Sušanj.

Goran Pavlović i Boris Božić

Opatija – Prošlog vikenda u Kulturnom domu „Zora“ održano je završno druženje članova i prijatelja Planinarskog društva „Opatija“. Druženje koje se organizira povodom dana Društva 11. prosinca svake godine izvrsna je prilika za sumiranje svega ostvarenog u tekućoj godini i najavu planova za sljedeću godinu.

Tajnik Društva Igor Eterović uz audio-vizualnu prezentaciju, koju je izradila Elena Bonas, predstavio je aktivnosti održane tijekom ove godine s naglaskom na brojne izlete u organizaciji i sudjelovanju Društva. U protekloj godini Društvo je organiziralo velik broj izleta kako na području Hrvatske (Učka i Ćićarija, Hahlići, Krk, Lošinj, Velebit, Mosor i dr.), tako i na području Slovenije, Italije i Austrije (Prisojnik, Komna, Logarska dolina, Ombretta, Krimml i dr.).

Na proljeće je održana 2. Mala planinarska škola koju je uspješno završilo 23 djece, a održani su i obiteljski izleti namijenjeni djeci i njihovim obiteljima, kao i izleti isključivo za djecu i mlade. Nastavljen je ciklus javnih predavanja o planinarskim i srodnim temama, održan je tradicionalni turnir u briškuli i trešeti te izložbe. Poseban naglasak stavljen je na radne akcije, na koje su se spremno odazvali brojni članovi Društva.

Podijeljena su priznanja za članove Društva koji su se istaknuli svojim predanim zalaganjem, nesebičnim radom i velikim angažmanom. Za svoj istaknuti angažman tako su zahvalnice dobili Raul Bučić, Stiven Knaus, Ratomir Raukar, Luka Skorić i Aleksandar Sušanj. Prisutnima se obratio predsjednik Planinarskog društva „Opatija“ Boris Božić te dodatno istaknuo kako je preko 40 aktivnih članova dalo značajan doprinos u radu Društva izdvojivši posebno predani rad vodiča društvenih izleta te izvrstan rad domara planinarskog doma „Poklon“ tijekom protekle godine.

Završnoj večeri prisustvovao je i Goran Pavlović iz Turističke zajednice Grada Opatije koji je u njeno ime dodijelio Zahvalnicu Planinarskom društvu „Opatija“ na doprinosu turističkoj promociji Opatije.

Najavljen je plan izleta za 2019. godinu koji možete pronaći na web-stranici www.pdopatija.hr, a na proljeće će se održati i Opća planinarska škola na koju se mogu prijaviti svi zainteresirani, a o kojoj će informacije biti također dostupne na web-stranici Društva.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net