FOTO: Održano završno druženje opatijskih planinara i njihovih prijatelja na kraju iznimno uspješne godine

Foto Luigi Opatija, PD Opatija, Skupština udruge 2016

Poseban naglasak stavljen je na radne akcije, na koje se spremno odaziva velik broj članova Društva. Društvo danas broji 296 članova, od čega 46 djece i mladih, što daje nadu u njegovu budućnost. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – U prepunoj dvorani Kulturnoga doma „Zora“ jučer je održana svečana skupština i završno druženje članova i prijatelja Planinarskog društva „Opatija“. Druženje koje se organizira povodom dana Društva 11. prosinca svake godine izvrsna je prilika za sumiranje svega ostvarenog u tekućoj godini i najavu planova za sljedeću godinu.

Foto Luigi Opatija, PD Opatija, Skupština udruge 2016

Na početku večeri prisutnima se obratio predsjednik Planinarskog društva „Opatija“ Boris Božić, pozdravivši prisutne i podnijevši izvješće o radu u protekloj godini. Posebno je želio izdvojiti i naglasiti zaslužne pojedince koji su se istaknuli vođenjem projekata i programa kojima se realiziraju različiti stupovi djelatnosti Društva. Izvješće je popraćeno tradicionalnom audio-videoprezentacijom, na kojoj su prikazane fotografije sa svih događanja u organizaciji i sudjelovanju Društva. U protekloj godini Društvo je organiziralo velik broj društvenih izleta, kako na području Hrvatske (Učka i Ćićarija, Hahlići, Krk, Istra, Gorski kotar, Velebit, Zagorje i dr.) tako i na području susjednih Slovenije i Austrije (Triglav, Velika planina, Elschberg). Na proljeće je održana 1. Mala planinarska škola, koju je uspješno završilo 29 djece, a nakon nje pokrenuti su obiteljski izleti namijenjeni djeci i njihovim obiteljima (kanjon Banine i slap Rečina, Slemenova špica, Sjeverni Velebit, Land art staza Sapaćica – Stražica). Nastavljen je ciklus javnih predavanja o planinarskim i srodnim temama, održane kulturne večeri i tradicionalni turnir u trešeti i briškuli te organizirane brojne izložbe. Poseban naglasak stavljen je na radne akcije, na koje se spremno odaziva velik broj članova Društva. Društvo danas broji 296 članova, od čega 46 djece i mladih, što daje nadu u njegovu budućnost.

Foto Luigi Opatija, PD Opatija, Skupština udruge 2016

Završnoj večeri Planinarskog društva „Opatija“ prisustvovali su dogradonačelnik Grada Opatije i predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin, predstavnik Turističke zajednice Grada Opatije Goran Pavlović, predstavnik Hrvatskoga planinarskog saveza Alan Čaplar, predsjednik i dopredsjednik Istarskoga planinarskog saveza Vladimir Rojnić i Kristian Ružić te ravnatelj Javne ustanove „Park prirode Učka“ Egon Vasilić. Obraćajući se prepunoj dvorani, izrazili su zadovoljstvo suradnjom ostvarenom s Planinarskim društvom „Opatija“ i nadu u njezin nastavak, čestitali na iznimnim postignućima u tekućoj godini te iskazali kontinuiranu podršku budućim projektima i programima Društva kao jedne od najkvalitetnijih i najaktivnijih članica Sportskog saveza Grada Opatije i Hrvatskoga planinarskog saveza.

Foto Luigi Opatija, PD Opatija, Skupština udruge 2016

Najsvečaniji je trenutak večeri bila podjela priznanja za brojne članove i prijatelje Društva koji su ga svojim predanim zalaganjem, nesebičnim radom i velikim angažmanom zadužili. Poseban je znak pažnje dobilo dvoje malih planinara Matej Katalinić i Lara Mance kao zahvalu za dosadašnji angažman i poticaj da s njim nastave. Po završetku službenoga dijela programa opatijski planinari i njihovi prijatelji nastavili su druženje uz prigodni domjenak. Predsjednik Boris Božić pozvao je sve zainteresirane da se 1. siječnja 2017. pridruže na tradicionalnoj manifestaciji Mlado leto na vrhu Učke, koju Društvo organizira sa susjednim i prijateljskim planinarskim društvima „Knezgrad“ iz Lovrana i „Lisina“ iz Matulja.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net