FOTO: Oliver i Elvis Stanić u fuziji mediterana i latina @ Liburnia Jazz Festival

Elvis Stanić i Oliver Dragojević @ Opatija

Sinoć je u Opatiji otvoreno 12. izdanje Liburnia Jazz Festivala, a prve večeri veliku scenu Ljetne pozornice podijelili su Oliver Dragojević i Elvis Stanić Gruop. Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta

Opatija – Kao brod u boci putovala je publika na Ljetnoj pozornici, od ”Magdalene” do ”Viruj u ljubav”, nošena meldičnim valovima vokala Olivera Dragojevića, kojem su ”vjetar u jedra” dodali raspoloženi članovi Elvis Stanić Groupa.

Meri Trošelj

Prva večer Liburnia Jazz Festivala jučer je na velikoj sceni Ljetne pozornice okupila petstotinjak ljubitelja jazz glazbe, ali i ”dalmatinskog popa” kakvog je usavršio Oliver, a dobili su atraktivnu fuziju mediteranskog melosa i latino ritmova u dvosatnom koncertu podijeljenom u dvije cjeline.

Prvi dio koncerta bio je posvećen promociji novog albuma Elvis Stanić Groupa, ”Sol et Luna”, a prošireni sastav ovog jazz banda odsvirao je pitak etno-jazz koncert prožet tradicijskom glazbom južnoeuropskog i sjevernoafričkog podneblja, pri čemu je posebno dojmljiv bio istančani vokal Meri Trošelj.

U drugom dijelu nastupa Staniću i bendu se na pozornici pridružio ”stari morski vuk” Oliver Dragojević, čije su poznate balade za ovu prigodu odjenule jazz ruho, i tijekom 45 minuta zajedničkog koncerta oduševile publiku.

Liburnia Jazz Festival nastavlja se večeras nastupom vrsnog gitariste Larryja Carltona, dok će završna večer u nedjelju ponuditi dva besplatna koncerta na terasama hotela Milenij i Kvarner.

[nggallery id=286]

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!