FOTO: Onput kad smo se igrali – Dječje igre prof. Luzera u Opatiji

igroteka_gradska_knjiznica_citaonica_vikor_car_emin_2015

Prošlog tjedna svečano je otvorena igraonica i igroteka Dječjeg odjela “Halugica” namijenjena našim najmlađim sugrađanima. Nekoliko fotografija koje smo snimili povodom otvorenja pogledajte na ovom linku

Opatija – U Gradskoj knjižnici i čitaonici ‘Viktor Car Emin’, povodom Dana knjige, na rasporedu je predstavljanje slikovnice prof. Josipa Luzera “Onput kad smo se igrali” u izdanju Izdavačke kuće Adamić.

onput_kad_smo_se_igrali

Predstavljanje knjige zakazano je za četvrtak, 23. travnja u 19 sati, a mr. Tanja Badanjak zadužena je za moderiranje. Knjiga napisana na čakavskom dijalektu vrlo je uspjeli podsjetnik kako su se djeca nekada igrala, dok još nije bilo tableta, mobitela, kompjutora i drugih modernih igrački koji djeci odvlače pažnju..

Za kraj dodajmo da je prošlog tjedna svečano otvorena igraonica i igroteka Dječjeg odjela “Halugica” namijenjena našim najmlađim sugrađanima. Igroteka tako nudi igračke, to jest društvene igre koje kod djece razvijaju osnovne vještine koje će biti vrlo korisne tijekom cijelog njihovog života. U prvom redu to su motoričke sposobnosti koje će djeca razvijati posuđivanjem raznih vozila na guranje i vuču. Zatim, značajno je rano steći određenu razinu obrazovanja, u čemu će pomoći brojne igre koje su namijenjene za stjecanje znanja i razvijanje mentalnih sposobnosti. Osim toga, djeca će na 30 dana moći posuđivati glazbala, sklopive slikovnice, igračke na baterijski pogon ili one za slaganje raznih konstrukcija. Podsjetimo, povodom Međunarodnog dana dječje knjige 2011., Odjel za djecu i mladež dobio je ime Halugica prema istoimenoj alegoričnoj bajci Vladimira Nazora. Našu “Halugicu” rado posjećuju djeca i mladi u potrazi za zanimljivim sadržajima: knjigama, stripovima, časopisima, pričaonicama i likovnim radionicama za najmlađe.

Nekoliko fotografija koje smo snimili povodom otvorenja pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!