FOTO: Opatija se zbratimila s Bad Ischlom

liburnijanet-bad-ischl-i-opatija…Opatija se je i ovom prilikom predstavila domjenkom koji su pripremili učenici i profesori Ugostiteljske škole Opatija…
…veliku foto galeriju možete pogledati klikom na ovaj link

Bad Ischl, Opatija – Za Bad Ischl nema boljega grada od Opatije za potpisivanje naše prve povelje o prijateljstvu, bile su uvodne riječi govora gradonačelnika Hannesa Heidea u subotu, 30. listopada, kada je s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem potpisao Povelju.
Gradić nedaleko Salzburga postao je prvi austrijski partnerski grad Opatiji, a povezuje ih zajednička povijest. Naime i jedan i drugi svoj razvoj duguju Habsburgovcima, a zadnje desetljeće svoje vladavine Franjo Josip I. proveo je u Bad Ischlu. Ovo je povijesni trenutak za Bad Ischl nastavio je gradonačelnik Heide i dodao da se nada da će ovo biti vrlo živo partnerstvo, u kojoj će sudjelovati brojni predstavnici obaju gradova te da očekuje mnoge njihove inicijative. Osim na području turizma i kulture, poseban naglasak želi se dati razmjeni mladih.
Grad Bad Ischl ima oko 14.000 stanovnika, većinom živi od kongresnoga i zdravstvenog turizma te ima vrlo razvijenu tradiciju lova. U gradu je smještena i Kaiservilla u čijem jednom krilu živi Markus Habsburg – Lothringen, praunuk Franje Josipa, dok drugi dio kuće služi kao muzej.
Opatija se je ovom prilikom predstavila primorskim domjenkom koji su pripremili učenici i profesori Ugostiteljske škole Opatija. Goste su zabavljali Vivien Galetta i Voljen Grbac, uz pratnju maestra Vladimira Babina. U okviru kulturne i turističke prezentacije, istarske narodne nošnje predstavile su članice opatijskog folkolornog ansambla “Zora”.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net