FOTO: Opatijac Roland Vlahović kod Rimca u Ženevi

roland_vlahovic_mate_rimac_geneva_2016 (7)

– Kada smo došli na sajam, odmah smo otišli do štanda Mate Rimca, a on, čim je čuo da smo iz Opatije, uveo nas je preko reda koji je bio prilično dugačak i pozvao nas u prostore u koje inače publici nije dozvoljen pristup, kazao je Roland Vlahović, a dojmove s izleta kroz desetak fotografija pogledajte na ovom linku

roland_vlahovic_mate_rimac_geneva_2016 (6)

Lovran – Opatijac s lovranskom adresom Roland Vlahović, poduzetnik i svjetski viceprvak u brodomaketarstvu, posjetio je 86. Međunarodni salon automobila u Ženevi, na kojem su se tradicionalno predstavila sva svjetska imena koja nešto znače u automobilskoj industriji.

Sajam je posjetio sa željom da uživo vidi električni superautomobil našeg Mate Rimca, a osim što ga je vidio, osobno je upoznao i njegova tvorca, mladog hrvatskog inovatora. Ugodno su se družili te razmijeniti kontakte, a Rimac ga je pozvao da ga po završetku sajma posjeti u njegovoj tvornici električnih automobila u Svetoj Nedelji.

roland_vlahovic_mate_rimac_geneva_2016 (8)

– Zanima me tehnologija i čim sam čuo da će Rimac u Ženevi predstaviti svoje električno ”čudo“, odlučio sam posjetiti sajam. Međutim, kako je to jedan od najatraktivnijih svjetskih auto salona, nije više bilo mjesta u hotelima, kao ni avionskih karata. S prijateljima sam odlučio iznajmiti kamper i tako smo krenuli za Ženevu. Kada smo došli na sajam, odmah smo otišli do štanda Mate Rimca, a on, čim je čuo da smo iz Opatije, uveo nas je preko reda koji je bio prilično dugačak i pozvao nas u prostore u koje inače publici nije dozvoljen pristup. Tako smo imali jedinstvenu priliku izbliza vidjeti najbrži električni automobil na svijetu Concept S. Dobro sam ga ”istražio“ izvana i iznutra i mogu reći da me oduševio. Njegov tim objasnio mi je sve detalje u vezi izrade i prodaje tih atraktivnih automobila. Pozvali su me da ih posjetim u tvornici, što jedva čekam. Hvala gospodinu Rimcu na gostoprimstvu, jer sam se na najvećem svjetskom auto salonu osjećao ponosno što sam Hrvat, kazao je Roland Vlahović.

Fotogaleriju s 86. Međunarodnog salona automobila u Ženevi pogledajte na ovom linku

roland_vlahovic_mate_rimac_geneva_2016 (9)

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: Roland Vlahović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net