FOTO Opatijci bi u svoje redove iz Petrinje doveli Dumbovića

Tekst i foto: Anto Ravlić

Fotka za povijest…

Gradonačelnik Petrinje je zaljubljenik u nogomet. Iz gradske blagajne izdvojio je za stadion milijun kuna samo da bi se dobila drugoligaška licenca. Naš niti ne zna da igramo kvalifikacije za drugu ligu, komentirao je netko od Opatijaca kad je Dumbović došao pozdraviti crno-bijele…

Opatija – Druga liga smiješi se nogometašima Opatije. Nakon remija bez golova u Petrinji, ipak se odahnulo i s optimizmom se čeka nedjeljni kvalifikacijski susret na Kantridi koji bi mogao postati povijesni za opatijski nogomet i klub sa 109-godišnjom tradicijom.

No, daleko od toga da se utakmica protiv Mladosti apsolvirala tek tako. Opatijci imaju ozbiljnih prigovora na suđenje Osječanina Andreja Burila. Još vrući nakon utakmice, čudili su se kriterijima osječkog suca.

Trener Bogolin…

“Opatija inzistira na igri. Pa nismo mi gruba ekipa, čak bi rekao da nam je nedostatak agresivnosti minus. Mi smo po sucu napravili 35 prekršaja, a Mladost deset. Svaki kontakt, faul za Mladost, nismo mogli igrati. Kad igraš treću ligu, možeš se potužiti na konkretnu situaciju u kojoj smatraš da si oštećen, a ovdje ne možeš ništa konkretno reći, a nisu nam dali igrati”, rekao nam je jedan od igrača s kojim se složio i trener Opatijaca Zoran Bogolin.

“Neobjašnjivo. Isključi Mladosti igrača, a onda krene nama suditi svaki kontakt. Nije trebao isključiti igrača Mladosti. Trebao je pustiti dečka. Neka igra. A ne poslije kompenzirati i suditi kako je sudio”, kaže Bogolin.

Odlična atmosfera

Najbolji pojedinci susreta bili su vratari. Nakon isključenja Filipovića u 52. minuti, vratar domaćih Đurđek čudesno je skidao opatijske zicere. I kad su svi očekivali kad će već jednom kapitulirati svemogući Đurđek, Opatija je odjednom stala. Tada vratar Opatijaca Vanja Iveša uzima svojih 15 minuta slave. I spašava Opatiju od poraza.

Stadion Mladosti je bonbon. Grad Petrinja je uložio u stadion milijun kuna samo da bi se dobila drugoligaška licenca.

Koga bi Opatija uzela od Petrinjaca u svoje redove? Jednog veterana. Darinka Dumbovića, gradonačelnika Petrinje, zaljubljenika u nogomet. Da nam je ovakav gradonačelnik, odavno bi imali stadion i povijesnu utakmicu bi u nedjelju igrali u Opatiji, komentirali su Opatijci. Stadion Mladosti je bonbon. Grad Petrinja je uložio u stadion milijun kuna samo da bi se dobila drugoligaška licenca. Dumbović je susreo Opatijce na jednoj od benzinskih postaja na putu prema Petrinji. Vraćao se s mora da bi stigao na utakmicu. Igrate protiv mojih, rekao je Dumbović pozdravljajući Opatijce. Naš gradonačelnik niti ne zna da igramo, komentirao je netko iz brojne opatijske karavane.

Opatijce je dočekala euforična, ali korektna publika. U Petrinji tinja mala nogometna euforija. Kolega s Radio Petrinje i “katica za sve u Mladosti” Ivica Mioković kaže da su u klubu posebno ponosni što je velik dio igračkog kadra iz Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, od Gline do Siska i Kutine. Uz nekoliko igrača iz Zagreba, složila se ekipa koja je krnju sezonu kvalitetne 3. HNL Središte završila na visokom trećem mjestu. Petrinjci nisu izvjesili bijelu zastavu. Na Kantridu stižu i navijački autobusi iz Petrinje.

Nogometaši Opatije U Petrinji Traže Prolaz U Drugu Ligu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank