VIDEO, FOTO: Opatijci pružili ruke za Suzanu…

...prepuna mala Ljetna pozornica...

...prepuna mala Ljetna pozornica...

…iako je izostala pomoć od pojedinih institucija, građani Opatije i njihovi gosti pokazali su da imaju veliko srce kada je u pitanju pomoć za svoje sugrađane…
…’mega’ foto galeriju, za koju se je posebno potrudio David Kurti, možete pogledati na ovom linku
…video isječak s jučerašnjeg humanitarnog koncerta možete pogledati u nastavku teksta…
Opatija – Na prepunoj maloj Ljetnoj pozornici, sinoć je održan humanitarni koncert za Suzanu, pod nazivom ‘Pružimo ruke za ljubav’, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije.
Ozarena lica i osmjesi članova udruge i njihovih prijatelja te članova obitelji dovoljno su govorili koliko im je drago da je ovaj veliki humanitarni koncert uspio, a svakog izvođača publika je nagradila burnim aplauzom.
– Ova pjesma govori o prijateljstvu, a vi ste svi svojim dolaskom dokazali da ste veliki prijatelji, kazao je u kratkom obraćanju publici Mario Lipovšek Battifiaca.
Koncert je otvoren s defileom opatijskih mažoretkinja nakon kojeg su se na pozornici počeli izmjenjivati glazbenici. Voditelj koncerta bio je David Dezso, no bilo je duhovitosti i zanimljivih izjava i od strane pojedinih izvođača.
– Evo, ovo su opanci ke morete kupit na Pančere, celo vreme smo bili jedini grad ki ni imel narodnjački klub – i sada ga napokon imamo. Parićajte facolići, aš ću kantat prvi opatijski narodnjak, rekao je Dražen Turina Šajeta i pritom izveo pjesmu ‘Šajo, Šajo’.
Liburnija.net: Šajo, opanci i publika @ Ljetna pozornica, Opatija

Liburnija.net: Šajo, opanci i publika @ Ljetna pozornica, Opatija


Da sve ne ostane na narodnjacima, potrudila se je rokerska ekipa koja je u triju izvela i jedan instrumental, uz red klasične glazbe, red doajena MIKa i hrvatske glazbene scene izmjenjivala se pjesma po pjesma do finalnog dueta, ‘Con te Partiro’ u izvedbi Vivien Gallete i Voljena Grbca. Osim navedenih izvođača svoj doprinos dali su: Alen Vitasović, Vesna Nežić Ružić, Duško Jeličić, Bruno Krajcar, Slavko Sekulić, Daniel Načinović, Silvano Martinčić Salpa, Zdenka Vučković, Mario Batifiaca, Dražen Turina – Šajeta, Ivan Bošnjak, Katja Budimčić, Klaudio Gizdulić, Ivona Juričić, Francesco Squarcia, Maria Iveković, Klapa ”Kamelija“, Zbor ”Kluba 60+“, Antonio Krištofić, KUD ”Lovor“, Zbor ”Maestral“, Ivana Marčelja, Matea Matić, Opatijske mažoretkinje, Maja Mirković, Klapa ”Opatija“, Ena Orešković, Daniel Šimek, Ulična rasvjeta i Vid Veljak.
– Ovim putem htjela bi se posebno zahvaliti članovima udruge Opatijske serenade, Mariji i Davidu, koji su organizirali glazbeni dio programa, kazala je Đurđica Pažin, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije.
Nije na odmet spomenuti, da je Zdenka Vučković sinoć nastupila pred svojom publikom. Samo dan ranije je i službeno postala naša sugrađanka. Odaziv na koncert je bio veći od očekivanog, i doslovno se je tražila stolica više. Tako su Opatijci i u ova teška, recesijska, vremena pokazali da se može računati na njihovu pomoć kada su u pitanju njihovi sugrađani.
Liburnija.net TV – Humanitarni koncert ‘Pružimo ruke za ljubav’ @ Opatija

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Video: Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
VIDEO: Koncert – ‘Pružimo ruke za ljubav’ @ Ljetna pozornica
Pružimo ruke za ljubav @ Ljetna pozornica

error: Content is protected !!