FOTO Opatijska Boćarija pripremila današnji Donatorski ručak u GDCK Opatija

Nakon mnogobrojnih donatora kroz protekle tri godine sa zadovoljstvom možemo istaći da u ovoj godini imamo „Kalendar Donatorskog ručka“ i trenutno su popunjeni termini do lipnja 2020. godine.

Opatija – Danas je održan peti ovogodišnji ”Donatorski ručak“ – humanitarna akcija koja se u GD Crvenog križa Opatija održava od prosinca 2017. godine, na inicijativu mladog i plemenitog opatijskog ugostitelja Kristiana Brke.

– Današnji obilati obrok za 30-ak korisnika socijalnih usluga GD Crvenog križa Opatija pripremio je i podijelio tim Boćarije Opatija (Fambra d.o.o. Jurdani) na čelu s Kristijanom Brajkovićem koji se i osobno družio s korisnicima na današnjem ručku. Nakon mnogobrojnih donatora kroz protekle tri godine sa zadovoljstvom možemo istaći da u ovoj godini imamo „Kalendar Donatorskog ručka“ i trenutno su popunjeni termini do lipnja 2020. godine, a tako da se Donatorski ručak organizira dva puta mjesečno. Za ovaj humanitarni kontinuitet možemo zahvaliti prvo članovima Lions cluba Opatija koji su se od početka uključili u ovaj oblik humanitarne donacije te redovito svaki drugi utorak u mjesecu doniraju ručak. Nakon inicijative Kristiana Brke u ovoj godini pridružili su se i ostali opatijski ugostitelji pa je tako prvi od njih – tim restorana Ružmarin pripremio i podijelio Donatorski ručak krajem siječnja. No, to nije sve, naime, Igor Marijanović, vlasnik restorana Ružmarin „jednim je klikom“ s mobitela motivirao i mobilizirao ostale opatijske ugostitelje koji su „momentalno“ popunili raspored do kraja lipnja pa će tako tim restorana Bianco&Nero biti donatori ručka 24. ožujka. Humanitarnoj akciji Donatorskog ručka pridružuje se 21. travnja tim restorana Roko; 26. svibnja tim restorana Comodoro te 30. lipnja tim gostione Istranka. Ovom plemenitom društvu donatora prvi puta se pridružuje i Udruga ljubitelja kamelija Opatija koja će i svoju tradicionalnu manifestaciju, 12. po redu, Izložbu kamelija obilježiti i humanošću te prirediti ručak za korisnike GDCK Opatije 7. travnja ove godine, poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Organizator GD Crvenog križa Opatija zahvaljuje svim plemenitim donatorima i mnogobrojnim volonterima koji sudjeluju u podjeli ručkova, te svojim dobrovoljnim radom „začine“ ovu humanitarnu priču.

 

error: Content is protected !!