Pust 2014. – FOTO: Opatijski Hokejčić za 170 godina organiziranog hokeja @ Ičići

dizanje_pusta_icic_antonja_2014 (4)

Ičićani su napravili dobru ”foru” i spojili obljetnicu 170 godina organiziranog turizma u Opatiji i profil gostiju treće životne dobi koja uglavnom puni opatijske hotele.

Ičići – Veselo je bilo u petak navečer u Ičićima, jer slavila se velika opatijska obljetnica – 170 godina hokeja!
Naime, Antonja je u čitavom našem kraju označila prelazak iz zime u ”peto godišnje doba”, a taj početak razdoblja ”pusneh nemotarij” u Ičićima je tradicionalno obilježen, tako da su Ičićanske maškare napravile đir s kamionom po mjestu.

dizanje_pusta_icic_antonja_2014 (1)

Nakon ”obilaska”, na red je došlo i dizanje ”turističkog” pusta, jer Ičićani su napravili dobru ”foru” i spojili obljetnicu 170 godina organiziranog turizma u Opatiji i profil gostiju treće životne dobi koja uglavnom puni opatijske hotele.

Ta klijentela od milja je prozvana – hokejašima zbog činjenice da im je omiljeni rekvizit štap, a pust je dobio ime Opatijko Hokejčić kako bi dostojno predstavio jubilarnih 170 godina hokeja u Opatiji, te je skupa s pusnom bandijerom podignut na stup ispred pošte.

Fešta za Antonju svoj je epilog dobila u restoranu Galeb, gdje je druženje nastavljeno uz pijaču i izložbu posvećenu maškarama.

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: Marin Ružić

error: Content is protected !!