FOTO Opatijski komorni orkestar Griegom i Respighijem obilježio opatijski advent

FOTO Opatijski komorni orkestar Griegom i Respighijem obilježio opatijski advent

Foto: Damirov foto kantunić

Za ovu glazbenu meditaciju opatijski su gudači odabrali Griegovu Holberg suitu op. 40, poznatiju kao „Suitu u starom stilu“ te konceptualno nadovezali Respighijeve Stare arije i plesove za lutnju br. 3 obrađene za gudače. Kako je protekao koncert Opatijskog komornog orkestra provjerite u velikoj fotogaleriji u nastavku…

Opatija – Ovogodišnji opatijski advent obogatio je sinoćnji Božićni koncert koji je Opatijski komorni orkestar pod ravnanjem maestra Damira Smerdela poklonio svojim sumještanima.

Za ovu glazbenu meditaciju opatijski su gudači odabrali Griegovu Holberg suitu op. 40, poznatiju kao „Suitu u starom stilu“ te konceptualno nadovezali Respighijeve Stare arije i plesove za lutnju br. 3 obrađene za gudače.

Obje skladbe na vrlo karakterističan i nadasve originalan način reinterpretiraju djela davnije europske glazbene povijesti iz razdoblja kasne renesanse, odnosno baroka iz perspektive zrelog, pa i kasnog romantizma. Nevjerojatna harmonijska inventivnost i muzička spontanost Griega, kao i osebujna orkestracija Respighija (koji je bio i sam učenik velikog Rimskog-Korsakova) zvukovno su se materijalizirati u savršenom akustičnom Seidlovom prostoru crkve Navještenja Blažene Djevice Marije i odveli Opatijce na još jedno glazbeno putovanje, u kojem nije nedostajalo tradicionalnih božićnih melodija.

Kako je protekao koncert Opatijskog komornog orkestra provjerite u velikoj fotogaleriji u nastavku…

Opatijski Komorni Orkestar Griegom I Respighijem Obilježio Opatijski Advent

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!