FOTO Opatijski sportski dan ispunio dvoranu mališanima i atraktivnim prezentacijama

Kako treniraju vrhunski sportaši pokazali su stolnoteniski reprezentativci iz Mađarske, koji se trenutno nalaze na pripremama u Opatiji za europsko prvenstvo. Veliku fotogaleriju sa sportskog dana pogledajte na ovom linku

Opatija – Peti po redu Opatijski sportski dan obilježen je pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ uz obilje sporta, rekreacije i zabavnih igara te pokazao da je Opatija grad sporta i diše u sportskom duhu.

Preko petsto mališana odjevenih u bijele majice kao simbol prijateljstva i olimpizma uživalo je danas u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, gdje je održan 5. Opatijski sportski dan, a manifestacijom je ujedno obilježen i Hrvatski olimpijski dan. Program je započeo nastupom Opatijskih mažoretkinja i podizanjem Olimpijske zastave, a čast da podigne zastavu pripala je mladom članu Karate kluba Opatija Davidu Milinovichu, nositelju titule perspektivnog sportaša Grada Opatije te brončane medalje osvojene na Svjetskom kupu.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Opatija Fernando Kirigin pozdravio je učenike iz OŠ Opatija i područnih škola, vrtićare i te ostale posjetitelje te ih pozvao da na trenutak zaborave na mobitele i internet i pridruže se zajedničkom vježbanju i rekreaciji.

– Proslavimo zajedno Olimpijski dan i recimo „da“ sportu u Opatiji. Pogledajte prezentacije sportova i udruga koje rade s djecom i za djecu, pronađite sport ili neku drugu aktivnost za sebe i tako na kvalitetan način ispunite svoje slobodno vrijeme, kazao je Kirigin te istaknuo kako je Sportski savez izdao prigodnu brošuru koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, a koja je besplatno podijeljena svim posjetiteljima.

Gradonačelnik Ivo Dujmić istaknuo je kako je ponosan na niz sportova koje Opatija nudi svojim građanima.

– Sport je važan, naročito za zdravo odrastanje djece i mladih. Ovo je odlična prigoda da na početku školske godine možete vidjeti koji se sve sportovi nude u našem gradu i odabrati nešto za sebe. Grad Opatija puno izdvaja i ulaže u djecu i sretno odrastanje naših najmlađih sugrađana, kazao je gradonačelnik.

Pozdrave je uputila i dječja gradonačelnica Petra Deranja koja je naglasila da je Opatija grad prijatelj djece te je ova manifestacija dokaz da se u gradu puno radi za djecu i s djecom.

Svoj rad predstavilo je tridesetak udruga s područja Grada Opatije koje su demonstrirale svoj rad i aktivnosti, a program je vodio Joso Krmpotić. Kako treniraju vrhunski sportaši pokazali su stolnoteniski reprezentativci iz Mađarske, koji se trenutno nalaze na pripremama u Opatiji za europsko prvenstvo. Sudionici i posjetitelji uključili su se u zajedničko razgibavanje uz glazbu pod vodstvom fitness trenera Marka i Petra Vrečka, okušali se u vožnji go-kartom ispred dvorane te uživali u atraktivnoj pokaznoj vježbi vatrogasne mladeži. Svoje poruke vezane uz sport ispisali su na velikom platnu ispred dvorane te se zabavili uz sportske igre organizirane na poligonima. Posebno atraktivne bile su promo vožnje s kartingom koje su realizirali članovi AK Opatija motorsporta.

Opatijski sportski dan održava se već pet godina zaredom u organizaciji Sportskog saveza grada Opatije, uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“ i Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“ te pod pokroviteljstvom Grada Opatije.

Veliku fotogaleriju sa sportskog dana pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi