FOTO: Opatijski sportski dan oduševio posjetitelje

2_opatijski_sportski_dan_2015_sportska_dvorana_marino_cvetkovic_4

Mladi sportaši i njihovi treneri, kao i udruge koje rade s djecom i za djecu, na prigodnim su štandovima pružali informacije o svojim klubovima, udrugama i aktivnostima. Pregršt trofeja i medalja opatijskih sportskih klubova privlačili su male buduće sportaše, a apsolutni hit među mališanima bio je trkaći bolid (Citroen C2 R2) AK Opatija motorsport, šator PD Opatija te atraktivni sparinzi klubova koji se bave borilačkim vještinama. Veliku fotogaleriju s preko 100 fotografija pogledajte na ovom linku

2_opatijski_sportski_dan_2015_sportska_dvorana_marino_cvetkovic

Opatija – Na prostoru Sportske dvorane Marino Cvetković okupilo se osamstotinjak posjetitelja koji su uz bogat program Opatijskog sportskog dana rekli ‘DA sportu u Opatiji’!

Bogatim programom danas je obilježeno drugo izdanje Opatijskog sportskog dana, manifestacije kojom se u Opatiji ujedno proslavio Hrvatski olimpijski dan. Tridesetak opatijskih udruga i sportskih klubova predstavilo je svoje aktivnosti, a svi posjetitelji mogli su dobiti i besplatni primjerak prigodne brošure Športskog saveza Grada Opatije ”Reci DA sportu u Opatiji!“, u kojoj su navedeni osnovni podaci o svim aktivnim članicama saveza, s naglaskom na poziv mladima, a onda i svima ostalima, da se aktivno bave sportom.

2_opatijski_sportski_dan_2015_sportska_dvorana_marino_cvetkovic_1

Šestotinjak učenika opatijske Osnovne škole ”Rikard Katalinić Jeretov“ i područnih škola došlo je u pratnji svojih nastavnika, a pridružili su im se mališani iz Dječjeg vrtića Opatija i Glazbeno talijanske igraonice Girotondo te mnogobrojni građani Opatije, koji su uživali u sportskom i zabavno-edukativnom programu.

Prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika i predsjednik Športskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin, tajnica Društva ”Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić i dječja gradonačelnica Grada Opatije Lea Leonarda Pašić. Manifestacija je službeno počela svečanim podizanjem olimpijske zastave, koju su u dva navrata podigli Natali Voskion (SK DVD Opatija), Mateo Šepić (SBK Pešekani), Ivona Tubić (KK Opatija) i Enrico Marotti (DSNM Volosko)

2_opatijski_sportski_dan_2015_sportska_dvorana_marino_cvetkovic_5

– Opatijski sportski dan održava se drugu godinu zaredom s ciljem promocije sporta i poticanja djece i mladih na bavljenje sportom, ali i ostalim slobodnim aktivnostima, istaknuo je Fernando Kirigin, te pozvao svu djecu da pronađu i odaberu sport za sebe.

– Opatija ove godine obilježava deset godina dobivanja prestižne titule Grada – prijatelja djece, a upravo ovakve manifestacije doprinose tome i svjedoče da se kontinuirano i kvalitetno radi za djecu, kazala je tajnica DND-a Sanja Škorić.

Mladi sportaši i njihovi treneri, kao i udruge koje rade s djecom i za djecu, na prigodnim su štandovima pružali informacije o svojim klubovima, udrugama i aktivnostima, a pregršt trofeja i medalja opatijskih sportskih klubova privlačili su male buduće sportaše.

2_opatijski_sportski_dan_2015_sportska_dvorana_marino_cvetkovic_2

Svoje su aktivnosti atraktivnim prezentacijama ispred dvorane uživo predstavili Karate klub Opatija, Kickboxing klub Opatija Fight Club, Stolnoteniski klub Opatija 08, Opatijske mažoretkinje, Mali vatrogasci DVD-a Opatija, Udruga osoba s invaliditetom Opatija i Klub 60+, dok su se u dvorani mogli pogledati trening mečevi Odbojkaškog kluba Opatija, Kluba odbojke na pijesku Opatija, Speed badminton kluba Pešekani, Muškog rukometnog kluba Opatija, Ženskog rukometnog kluba Liburnija – Opatija, Tenis kluba Opatija, Košarkaškog kluba Opatija i Malonogometnog kluba Gorovo.

2_opatijski_sportski_dan_2015_sportska_dvorana_marino_cvetkovic_3

Veselo je bilo i na štandovima ispred dvorane, gdje su predstavljeni sportovi poput automobilizma (AK Opatija Motorsport), vaterpola (Vaterpolo klub Opatija 1981), ribolova (Športsko ribolovni klub Jadran i Športsko ribolovni klub Ičići), jedrenja (Jedriličarski klub Opatija i Yacht club Croatia Opatija), jedrenja na dasci (Društvo sportova na moru Volosko), streljaštva (Streljački klub DVD Opatija), bridža (Bridge sportski klub Opatija), nogometa (Nogometni klub Opatija) i planinarenja (Planinarsko društvo Opatija) te aktivnosti Društva ”Naša djeca“ Opatija, Udruge Žmergo, Kluba 60+, Crvenog križa, Udruge osoba s invaliditetom Opatija, Osnovne glazbene škole Mirković, Športskog saveza Grada Opatije, Dječjeg vrtića Opatija i Kluba za športsku rekreaciju Gorovo. Događaj je popraćen zabavno-edukativnim programom kojeg su vodili DJ Miro i DJ Vedran.

Organizator manifestacije je bio Športski savez Grada Opatije u suradnji s Društvom ”Naša djeca“ Opatija i Klubom za športsku rekreaciju Gorovo, a manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, Radnika Opatija, Podravke i McDonald’sa.

Veliku fotogaleriju s preko 100 fotografija pogledajte na ovom linku

2_opatijski_sportski_dan_2015_sportska_dvorana_marino_cvetkovic_3

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net