FOTO: Opatijski srednjoškolci i Gradsko društvo Crvenog križa Opatija obilježili Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Srednjoškolci su u Zori imali prilike uživati u nastupu mlade pjevačke zvijezde Antonija Krištofića kojemu su se pridružile mlade glazbene snage Hotelijersko-turističke škole – Filip, Antonio i Lovro. Nekoliko fotografija koje smo snimili u Zori pogledajte na ovom linku

Opatija – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija je u suradnji s Hotelijersko-turističkom školom obilježilo Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima prigodnim programom koje je osim predavanja uključilo i nastup Antonia Krištofića.

Matia Torbarina, predstavnik Kluba mladih GDCK Opatija koji je osnovan ove godine, održao je prigodno predavanje, s ciljem upoznavanja srednjoškolaca s pojavom trgovanja ljudima te mjerama suzbijanja i prevencije kako bi se srednjoškolci upoznali sa realnošću ove negativne pojave. Također, kroz praktične primjere slučajeva objavljenih i u medijima, srednjoškolci su dobili smjernice za pozornost na ovu pojavu. Posebno je značajno o istome upoznati srednjoškolce, prvenstveno zbog maturalnih putovanja koja su najčešće u inozemstvu.

– Zahvaljujući posebnom trudu profesora Sandija Basića, koordinatora Hotelijersko-turističke škole za suradnju s GDCK Opatija, ovom prigodom kao uvod u ozbiljnu temu te vedriji nastavak po završetku predavanja. Srednjoškolci su u Zori imali prilike uživati u nastupu mlade pjevačke zvijezde Antonija Krištofića kojemu su se pridružile mlade glazbene snage Hotelijersko-turističke škole – Filip, Antonio i Lovro. Tako je Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima, za tridesetak Opatijskih srednjoškolaca, prošao u ugodnoj radnoj atmosferi. GDKC Opatija zahvaljuje svim srednjim školama na odazivu, kao i podršci Grada Opatije u osiguranju ovog atraktivnog prostora, poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Nekoliko fotografija koje smo snimili u Zori pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!