FOTO: Opatijskim osmašima održana prezentacija obrtničkih zanimanja @ Opatija

Foto Luigi Opatija, UO Opatija, Predstavljanje obrtni?kih zanim

Učenicima su se obratili predsjednik udruženja i predsjednici ceha trgovaca, ugostitelja i turističkih djelatnika, uslužnog i intelektualnog obrta, proizvodnog obrta, građevinara, frizera i kozmetičara. Veliku fotogaleriju s prezentacije pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, UO Opatija, Predstavljanje obrtni?kih zanim

Opatija – U sklopu promocije strukovnih zanimanja na području Primorsko-goranske županije jučer je u školskoj knjižnici Osnovne škole ”Rikard Katalinić Jeretov” održana prezentacija strukovnih – obrtničkih zanimanja pod vodstvom Udruženja obrtnika Opatije.

Učenicima su se obratili predsjednik udruženja i predsjednici ceha trgovaca, ugostitelja i turističkih djelatnika, uslužnog i intelektualnog obrta, proizvodnog obrta, građevinara, frizera i kozmetičara.

Josip Dedić (predsjednik Udruženja), Mauricio Počekaj (predsjednik ceha trgovaca), Igor Štanger (predsjednik ceha ugostitelja i turističkih djelatnika), Emil Priskić (predsjednik ceha uslužnog i intelektualnog obrta), Robert Stanić (predsjednik ceha proizvodnog obrta), Nediljko Dražul (predsjednik ceha građevinara) i Diana Milanović (predsjednica ceha frizera i kozmetičara) učenicima su predstavili svoje djelatnosti te ih uputili u važnost obrtničkog zanimanja. Zašto je obrtništvo važno, moglo su vidjeti u filmu ” Kako izgleda svijet bez obrtništva”. Učenici su pogledali i edukativni film Što ću raditi u životu te su dobili promotivne materijale škola.

Foto Luigi Opatija, UO Opatija, Predstavljanje obrtni?kih zanim

Na prezentaciji su sudjelovale Obrtnička škola Opatija i Ugostiteljska škola Opatija te su učenici iz ” prve ruke ” mogli saznati kako se uči za zanimanja koja nude.

Na jučerašnjoj prezentaciji mnogi predstavnici su naglasili da je najvažnije da odaberu posao koji će voljeti te da se potrude i budu najbolji u njemu. Učenici su saznali što znači biti obrtnik i koje su prednosti obrtništva. Svi predstavnici su na jedan zanimljiv način učenicima predstavili svijet obrtništva i njegove prednosti, ali i mane.

Veliku fotogaleriju s prezentacije pogledajte na ovom linku

Serena Calderara / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!