FOTO: Općina Matulji dobila 312 tisuća kuna za obnovu fasade dječjeg vrtića

vrtic_matulji_fasada_energetska_obnova_2

Ovoga tjedna podignuta je skela na Dječjem vrtiću Matulji čime su započeti radovi na postavljanju nove fasade i vanjskog uređenja objekta. Radi se o velikom i značajnom zahvatu na centralnoj predškolskoj ustanovi za koji je kroz Proračun Općine Matulji osigurano 880 tisuća kuna. Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

vrtic_matulji_fasada_energetska_obnova_1

Matulji – Dječji vrtić nakon 30 godina dobiva novo i veselije lice Općina Matulji dobila je financijsku potporu u visini od 312 tisuća kuna za obnovu fasade Dječjeg vrtića Matulji od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ne stambenih zgrada.

Ovoga tjedna podignuta je skela na Dječjem vrtiću Matulji čime su započeti radovi na postavljanju nove fasade i vanjskog uređenja objekta. Radi se o velikom i značajnom zahvatu na centralnoj predškolskoj ustanovi za koji je kroz Proračun Općine Matulji osigurano 880 tisuća kuna.

Važno je naglasiti da je Općina Matulji 312 tisuća kuna dobila od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ne stambenih zgrada i to kroz prijavu na natječaj koji je raspisan tijekom 2015. godine, dok je za prošlogodišnju investiciju obnove krova na ovom objektu Općina dobila 40.670 kuna od strane Ministarstva gospodarstva što je iznosilo oko 60 % ukupne vrijednosti investicije krovne izolacije.

vrtic_matulji_fasada_energetska_obnova

Temeljem raspisanog javnog natječaja, radove na postavljanju nove fasade izvodi tvrtka Adrion d.o.o iz Pule dok je stručni nadzor povjeren Delfin grupi d.o.o. iz Rijeke. Zahvaljujući novom krovu koji je postavljen u protekloj godini te novoj fasadi koja bi trebala biti završena u roku od 75 radnih dana bitno će se smanjiti troškovi grijanja, a Dječji vrtić Matulji nakon punih 30 godina dobit će svoje novo i veselije lice.

Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!