FOTO Orijent slavio u lokalnom derbiju

Utakmicu je riješio Vedran Gerc, kad je u 56′ usamljen primio loptu od Witzera na 17 m, majstorski se oslobodio Vlatkovića i s 15 m uputio oštar prizemni udarac, kojeg vratar Iveša, iako se ispružio ipak nije uspio obraniti.

Rijeka – Nogomet je danas na Krimeji još jednom potvrdio da je „najvažnija sporedna stvar na svijetu“. Lokalni derbi, ogled između crvenih s Krimeje i crno-bijelih iz Opatije, privukao je preko 1.200 ljubitelja nogometne igre, ali i lokalnu televiziju koja je utakmicu posljednjeg kola 3. HNL Zapad između Orijenta i Opatije popratila u direktnom prijenosu.

Skoro optimalni uvjeti za igru, ne prehladno vrijeme obzirom na godišnje doba i djelomično mokar i sklizav sušački travnjak, bili su jedan od preduvjeta za dobru nogometnu predstavu. No, obje ekipe ili bolje reći taktike koju su pripremili njihovi stratezi, a koje su se svele na respekt protivnika i dale naglašeni prioritet na obranu, obilježile su cijeli susret, u kojem brojna publika nije imala prilike vidjeti kvalitetan nogomet.

U prvom poluvremenu, domaći su imali veći posjed lopte i prividnu inicijativu, no nisu uspjeli niti jednom ozbiljnije zaprijetiti Opatijcima čak ni uputiti niti jedan udarac u okvir vratiju. Za razliku od igrača u crvenim dresovima, Opatijci su u prvom poluvremenu preko braće Rudan dva puta ozbiljnije zaprijetiti. Najprije je Toni nakon jedne duge lopte u 31′ izbio sam na 18 m, ali je njegov prizemni i mlaki udarac vratar Herman bez teškoća uspio obraniti, a deset minuta kasnije Toni je pronašao brata Josipa koji je bio u naletu po lijevom boku, ali je njegov rezantan udarac iskosa s 15 m prohujao pored desne stative.

Utakmicu je riješio Vedran Gerc, kad je u 56′ usamljen primio loptu od Witzera na 17 m, majstorski se oslobodio Vlatkovića i s 15 m uputio oštar prizemni udarac, kojeg vratar Iveša, iako se ispružio ipak nije uspio obraniti.

Nakon vodstvo Orijentaša, sve do završnice utakmice, niti jedna momčad nije uspjela stvoriti ozbiljniju prigodu, unatoč nešto otvorenijoj i agresivnijoj igri Opatijaca. a onda se u 80′ Bijelić iznenada našao u izglednoj situaciji, no vratar Iveša ušao mu je pravovremeno u blok i spasio svoju mrežu, a Opatijci su u sudačkoj nadoknadi, preko Vlatkovića postigli zgoditak, no pomoćni sudac signalizirao je zaleđe pa je pogodak poništen. U 94′ se i Weitzer našao u izglednoj prigodi, no Iveša je pokazao da unatoč svojih 41 godine još uvijek ima dobar vratarski refleks kojim je obranio oštar i precizan udarac. Zadnu priliku imali su Opatijci, u 96′ I.Kovačević pada u 16-tercu domaćih u duelu s Čankovićem, no glavni sudac Čalić je samo odmahnuo rukom, iako je situacija u najmanju ruku bila dvojbena.

3. HNL ZAPAD
Datum: 01.12.2018.
Kolo: 17
Kategorija: SENIORI
Igralište: Krimeja
Suci: Mateo Čalić (Marčana), Dean Marušić (Matulji), Ivan Jakičić (Poreč),4.sudac: Saša Kapular(Brtonigla)
Delegat: Dean Ivošević (Rijeka)
Doktor: dr. Vanja Rebić

HNK ORIJENT 1919 – NK OPATIJA 1 : 0 ( 0 : 0 )
HNK ORIJENT 1919: Herman, Čanković, Jergović (76′ Hasičić), Andrić, Žeželj, Gerc, Iličić (69′ Bijelić), Weitzer, Monjac, Mohorovičić (78′ Fumić), Vidas
Trener: Marin Mikac

NK OPATIJA: Iveša, J.Rudan, Kurilić, M. Jukičić, Rilov (46′ Šolić), Krešić, T.Rudan, Cvetković (73′ I.Kovačević), Lazić, Vlatković, B.Bogolin (61′ Pejanović)
Trener: Zoran Bogolin

Strijelci:
1:0 Vedran Gerc u 56′

Žuti karton: Weitzer, Herman (HNK Orijent 1919), Lazić, Krešić, Bogolin (NK Opatija)
U 89′ odstranjen trener NK Opatije – Zoran Bogolin

Orijent Slavio U Lokalnom Derbiju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!